Parochie in Sint-Niklaas maakt film over passieverhaal

De Passie is een moderne vertolking van het lijdensverhaal van Jezus. In de Goede Week van 2023 lanceert de parochie in Sint-Niklaas een filmversie.

Op 4 april 2020 had op de grootste markt van het land een live spektakel moeten plaatsvinden – voor de vierde keer in Vlaanderen – waarbij bekende en minder bekende acteurs het lijdensverhaal van Jezus op een moderne manier vertolkten voor een breed publiek. De parochie in Sint-Niklaas was er helemaal klaar voor… en toen kwam de pandemie roet in het eten gooien. Een paar coronagolven verder besloot de parochie de oorspronkelijke formule om te zetten naar een film.

Cast & Creatives

Braam Verreth (Jezus), Jan Schepens (Judas), Jasper Heyman (Joahannes), Yemi Oduwale (Petrus), Viv Van Dingenen (Maria), Marjan De Gendt (Maria Magdalena), Hannes Vandersteene (Kajafas) en Peter Thyssen (Pilatus)

Regie: Stefan Van Guyse

Bekijk hier de trailer

Waar kunt u ‘De Passie’ zien?

Op Palmzondag 2 april 2023 zendt de regionale zender TV OOST de film uit om 21 uur, samen met een special van de première.

Op woensdag 5 en vrijdag 7 april 2023 kunt u de film op groot scherm bekijken in Siniscoop, de bioscoop in Sint-Niklaas (klik voor info en tickets).

Vanaf Goede Vrijdag 7 april kunt u de film gratis bekijken op Kerknet.