Noah Blindenburg

Op dinsdag 21 februari kwam de hele cast van The Bodyguard bij elkaar vlak voor de start van de eerste repetities. Wij mochten daar kort spreken met Noah Blindenburg, die de rol van Sam Devaney gaat vertolken.

Divers durven zijn

Kun je wat vertellen over jouw rol?

“Sam is zorgzaam, maar ook heel direct en zakelijk. Rachel Marron staat op het punt om nog groter te worden als artiest en Sam Devaney is altijd al bij de familie in de buurt geweest. Carrièregericht heeft Sam de zorg overgenomen van de twee Marron zussen, maar vooral van Rachel. Daar zit natuurlijk, naast dat het zakelijk is, veel familiegevoel bij. Eigenlijk een soort zussen gevoel. Dat zorgt ervoor dat ze zich op privégebied erg betrokken voelt, maar ook op zakelijk gebied. Hierdoor ontstaat er eigenlijk een soort leuk spanningsveld tussen Rachel en Sam.”

Ik ben trots dat ik dat dan mag zijn en dat ik de eerste ben wereldwijd die dit in The Bodyguard mag doen

De rol van Sam Devaney is van een mannenrol naar een vrouwenrol gegaan, zit er een groot verschil in hoe het gespeeld gaat worden?

“Ik denk dat er altijd een verschil in zit. Het maakt dan niet uit of het een man of een vrouw is. Iedereen zal de rol anders spelen. Dit komt, omdat iedereen zijn of haar eigen verhaal in de rol meeneemt. In dit geval denk ik dat zeker, omdat het voorheen door Ruurt de Maesschalck werd gespeeld en dan heb je al veel meer een vader figuur. Die verstandhouding wordt al anders. Wij zullen veel meer een zuster gevoel hebben, waardoor de invulling ook anders is. Ik denk daarbij dat het ook te maken heeft met de energie die iemand meebrengt. Dus inhoudelijk zal het niet zo anders zijn, maar gevoelsmatig wel.”

Wat vind je ervan dat de rol van een man naar een vrouw is gegaan?

“Wat ik heel gaaf vind, is dat Stage Entertainment en Carline Brouwer de stap durven te zetten om alles overboord te gooien en te zeggen: het maakt niet uit zolang het verhaal staande blijft. Ik ben trots dat ik dat dan mag zijn en dat ik de eerste ben wereldwijd die dit in The Bodyguard mag doen. Daarnaast denk ik dat het een voorbeeld is voor de vele andere producties die nog gaan komen. Als het voor het verhaal niet anders is, wat maakt het dan ook uit. Ik denk dat we daar als samenleving momenteel hard mee bezig zijn om tot dat punt te komen. Om divers te durven zijn. Zolang het voor een productie niet uitmaakt kan dat toch heel goed!”

Het voelt voor mij alsof de familie weer een stukje groter wordt!

Is er een scène waar je naar uitkijkt om die te mogen spelen?

“Ik kijk heel erg uit naar de ensemble scènes die we gaan doen. Met TINA komen we uit een productie waar veel verhaallijnen alleen, langs elkaar en met elkaar in kleinere scènes werden gespeeld. In dit geval is dat echt anders. Er zitten veel meer ensemble scènes in en dat is echt een uitdaging als speler. Daarnaast zit er zoveel lol, humor, plezier en luchtigheid in en daar kijk ik heel erg naar uit. Naar het met elkaar op toneel staan en samen het verhaal vertellen.”

Je kent al veel van de andere spelers uit TINA, hoe voelt het om weer samen te spelen?

“We zijn eigenlijk al een grote hechte familie. We zijn heel zorgzaam voor elkaar en we geven veel om elkaar. We zijn betrokken en hebben met z’n allen heel veel plezier. Ik denk dat het zeker meegenomen zal worden in The Bodyguard. Er zijn natuurlijk wel een aantal mensen die naar AIDA gaan of iets anders gaan doen, maar er komen ook weer nieuwe mensen bij. Het voelt voor mij alsof de familie weer een stukje groter wordt!”

The Bodyguard is vanaf 30 maart exclusief te zien in het Beaterix Theater in Utrecht. Meer informatie & tickets vind je op thebodyguard.nl

Door Bellise von Raesfeld Meijer

Foto’s: Bellise von Raesfeld Meijer