Nurlaila Karim

Stage Entertainment brengt de wereldwijde hitmusical Mamma Mia! opnieuw naar Nederland. De première van 23 september komt steeds dichterbij en dus is de cast maandag gestart met repeteren. Musical Vibes sprak Nurlaila Karim aan het begin van die eerste repetitiedag. Nurlaila zal te zien zijn in de rol van Donna, als alternate van Antje Monteiro.

Ik zie wel wat gelijkenissen tussen Donna en mezelf

Mamma Mia! is een echte klassieker. Heb je hem zelf al gezien?

Ik heb hem zelf één keer gezien, maar de film al drie keer. Ik ben fan van de film, maar ben benieuwd om hem nu weer als musical te zien. Een film kijken is lekker makkelijk, maar een musical heeft natuurlijk echt zijn charme. Wat ik merkte na het zien van de musical, was dat ik echt vrolijk de zaal uitliep.

Hoe keek je toen naar het personage dat jij binnenkort zal spelen?

Dat ik ooit de rol van Donna zou mogen spelen, had ik toen echt niet gedacht. Ik dacht dat ik een heel ander type was, maar nu ik erover nadenk, zie ik wel gelijkenissen. Ik ben ook een alleenstaande moeder en moet net als Donna ook alle bordjes hoog weten te houden.

Is het voor een actrice op een bepaalde manier moeilijker of uitdagender om in zo’n klepper als Mamma Mia! te spelen dan in een minder bekend stuk? Of maakt dat niet uit?

Dat maakt mij niet zo veel uit. Ik duik echt enkel en alleen in het verhaal en als dat mij aanspreekt, ben ik blij. En dat gevoel heb ik nu ook zeker bij Mamma Mia! 

Dat ik ooit de rol van Donna zou mogen spelen, had ik toen ik de musical zag echt niet gedacht

Naast dat verhaal, draait deze musical natuurlijk vooral rond de hits van ABBA.

Met die muziek ben ik echt opgegroeid! Wie niet eigenlijk? Ik vond het ook opvallend dat, toen ik met mijn kinderen naar de film keek, ook zij die liedjes goed bleken te kennen. Het hoort er gewoon bij, die liedjes van ABBA. Iedereen kent ze, en dat is juist zo fijn!

Wat is jouw favoriete nummer van ABBA?

Dat is zonder twijfel Slipping Through My Fingers, een nummer dat ook in de show zit. Daar kijk ik dus zeker naar uit.

Jullie moeten de liedjes straks natuurlijk allemaal in het Nederlands brengen. Is dat niet bizar?

Ja, dat zorgt wel even voor een brain freeze. Maar het komt goed! Door de liedjes in het Nederlands te brengen, kan je het verhaal wel beter vertellen, vind ik. Als je ze in het Engels zou zingen, zou je echt uit het verhaal kunnen raken. Nu hebben de lyrics ook echt met je spel te maken. Het is dus eventjes raar, maar aan de andere kant denk ik juist dat het heel mooi is.

Je denkt dat je de nummers kent, maar eigenlijk moet je ze toch helemaal opnieuw instuderen.

Ja precies, maar de melodie zit dan toch al goed (lacht).

Die liedjes van ABBA, iedereen kent ze, en dat is juist zo fijn

Waar zitten jullie precies in het repetitieproces?

Dit is echt de allereerste dag. Ik heb het script wel al een aantal keer doorgelezen, maar nu gaan we er echt aan beginnen. Het is ook de eerste keer dat we allemaal samen zijn. Ik ken natuurlijk wel al een aantal mensen, zoals Dieter Troubleyn en Hilde Bierman, waarmee ik in Les Misérables heb gespeeld. Maar verder moeten we onszelf nog aan elkaar voorstellen.

Veel succes!

Voor tickets en meer informatie kan je terecht op de website van Stage Entertainment, www.stage-entertainment.nl.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier