Nondedju!

Dat lachen deugd kan doen, bewijst het team van het EWT weeral eens. Na een bewogen repetitieperiode, kunnen de nonnetjes van Nondedju hun klooster voor het grote publiek openzetten. De meer dan geslaagde première toont alvast dat de cast zijn duivelse best zal doen om de toeschouwer na elke voorstelling met een brede lach naar huis te sturen.

Ge moet lachen, Nondedju!

Nondedju! speelt zich af een in klein klooster van de Arme Claren. De bezetting daalt jaar na jaar en de gemiddelde leeftijd stijgt. De zusters hebben allen hun rol te spelen in de gemeenschap, al dan niet onder (lichte) dwang van moeder overste. Wanneer er dan een nieuwe novice intreedt, wordt dit met veel enthousiasme onthaald, zelfs als zij een onverwachte verrassing meebrengt. Gelukkig zijn hovenier Gust en zijn zoon Ruben in de buurt om de zusters een handje te helpen!

Dat lachen deugd kan doen, bewijst het team van het EWT weeral eens

Nondedju! is een komedie die valt of staat met de kwaliteiten van de acteurs. De komische timing moet er bonk op zitten, anders zakt de vaart van het stuk volledig weg. Laat dit nu net de sterkte van deze cast zijn! Vanaf de eerste minuut nemen ze je mee op sleeptouw doorheen de merkwaardige groep Arme Claren. Geen enkel moment verslapt het spel en elke onvoorzien foutje wordt in het stuk meegenomen. Dikke wierookwolken voor het hele team, met een extra pluim voor Daisy Thys, die helemaal transformeert naar zuster Antonia en Daphne Paelinck die op elke moment de juiste blik in haar ogen legt als zuster Colette.

Een slimme regie én met de juiste casting

Het EWT toont met deze Nondedju! hoe je een goed script met een mooi decor, de juiste belichting , een slimme regie én met de juiste casting, kan opwerken tot een knaller. Er is geen zwakke schakel te vinden en als je de lijst met understudies ziet, kan je met een gerust hart ticketjes reserveren. Deze voorstelling zal kunnen spelen en zal telkens voor die brede lach zorgen wanneer je huis gaat.

Nondedju!  is nog tot en met 13 februari te zien in het EWT in Deurne. Meer informatie & tickets vind je op www.ewt.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Goele Bormans