Nieuwe Nachtwachtfilm ontvangt 100.000ste bezoeker

Gisteren mocht de bioscoopfilm Nachtwacht – De Dag van de Bloedmaan zijn 100.000ste bezoeker verwelkomen in Kinepolis Antwerpen.

Die eer viel te beurt aan de familie Gillebert. Kobe (5 jaar) & Tibo (9 jaar) zijn volgens mama Liesbeth echte superfans! Het gezin komt uit Brasschaat en Kobe & Tibo zijn de jongste van 4 jongens in het gezin Gillebert. Ze werden compleet verrast en kregen een pakket met heel wat fijne merchandise van Nachtwacht. “Kobe & Tibo vinden de avonturen van Nachtwacht superspannend en keicool. Ze spelen die thuis ook heel dikwijls na.” aldus mama Liesbeth. “Ze hebben er dan ook enorm naar uitgekeken om naar deze film te komen kijken!”.

Deze derde film van Nachtwacht is ook meteen de best bekeken Vlaamse film van releasejaar 2021! Na het enorme succes van de eerste film “De Poort der Zielen” in 2018 en de tweede film “Het Duistere Hart” in 2019 kregen de helden van Nachtwacht een derde bioscoopfilm: “De Dag van de Bloedmaan”. De film ging in première in Kinepolis Antwerpen op 11/12/21 in aanwezigheid van onder andere Giovanni Kemper, Celine Verbeeck, Louis Thyssen, Guga Baùl en Peter Van de Velde!

Het is ook mooi nieuws voor de drie hoofdacteurs Louis Thyssen (Vladimir), Celine Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko), voor wie Nachtwacht al meer dan 7 jaar een groot deel uit maakt van hun leven: “We vinden het enorm fijn dat zo veel jonge (en oudere) bezoekers komen kijken naar onze derde film in de bioscoop! 100.000 is een speciaal en mooi getal dus daar zijn wij heel fier op!

Cast

Wilko Giovanni Kemper
Keelin Celine Verbeeck
Vladimir Louis Thyssen

Rhea Nora Gharib
Bardal Guga Baùl
Lupino Begir Memeti
Sacha Luna Van Avermaet
Quil Gregory Van Damme
Romulus Immanuel Lemmens
Zavera Saartje Vandendriessche
Cooper Peter Van De Velde
Helena Brigitte Heitzer
Vega Sven De Ridder

Verhaal

In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Onverslaanbaar? Ook voor de Nachtwacht?

Nachtwacht “De Dag van de Bloedmaan” is een coproductie van Ketnet en Studio 100. De film wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is momenteel te zien in alle Vlaamse bioscopen & Brussel.