Nandi van Beurden

In de musical Hello Dolly vertolkt Nandi van Beurden de rol van hoedenmaakster Ireen Allooy. Wij spraken kort met haar na afloop van de première, afgelopen zondag in Rotterdam.

Schop onder je kont 

Bedankt voor de heerlijke voorstelling! Hoe vond je de première gaan?

Heel goed! We hadden een heel ander soort première kriebels dan ‘normaal’, omdat het vanaf de dag ervoor natuurlijk nog maar de vraag was of de première wel door kon gaan door de stem- en keelproblemen van Simone. Toen we uiteindelijk het verlossende woord kregen dat we op mochten gaan was het een groot feest en kwam er een hele hoop adrenaline vrij bij iedereen. Iedereen had er nog meer zin in en we konden echt enorm knallen! Iedereen gaf net dat beetje extra. Heel fijn!

Wat doet het met je als je met zo’n grote groep op het toneel staat?

Enorm indrukwekkend. Ik kom pas na zo’n 20 minuten op en wat is het dan fijn om op een enorme soort van ‘trein’ in te kunnen stappen! Het ensemble is zo ongelooflijk sterk en fijn om mee te werken. Ik sta iedere avond nog vol verwondering te kijken en schiet zelfs nog wel eens vol omdat het zo mooi gedaan is. Heel bijzonder dat ik hier mag staan, met zoveel talent op alle vlakken van de voorstelling. Van het orkest, de dansers, kap en grime en hoofdrolspelers als Simone Kleinsma, Marjolijn Touw en Freek Bartels, alles is gaaf. Waar kan ik tekenen voor een zesde seizoen? Haha!

Het is een overweldigende ervaring in het beste team dat ik mij kan wensen!

En wat heeft deze rol jou verder gebracht?

Het is de eerste keer dat ik een rol helemaal zelf mocht bekleden. Normaal gesproken was ik understudy en dan is er al een idee dat je over moet nemen. Maar nu mocht ik het zelf invullen! Heel spannend, want iedereen heeft zijn ogen op jou gericht en vindt iets van jouw invulling van de rol. Is dit wat zij zoeken? Dat is soms ook even zoeken voor mij, maar er staat een fijn team achter me waar je alle fouten mag maken en waar je soms ook een schop onder je kont krijgt. Het is een overweldigende ervaring in het beste team dat ik mij kan wensen!

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.hellodollydemusical.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier