Naidjim Severina

De musical Kinky Boots tourt momenteel door Nederland met in de hoofdrol onder andere Naidjim Severina. Wij spraken hem kort over zijn rol na afloop van de avant- première.

Leerzame uitdaging

Je ziet er heel comfortabel uit op die kinky boots! Is dit ook zo?

Ja! Dat klopt. Het heeft me wel een tijd gekost, pas vanaf het moment dat ik de rol kreeg ging ik oefenen. Ik snap ook echt niet hoe ik er nu zo soepel op kan dansen en lopen, maar het is wel héél erg fijn dat het nu lukt. Het is wel een enorm leuke uitdaging, deze rol was zo ver voor mij, zo nieuw! Heel grappig dat ik dit nog nooit gedaan heb. Maar wie weet, in de toekomst nog? Ik weet het nog niet. Maar ik vind de rol zo leuk en het verhaal wat ik met mijn rol kan vertellen, daar geniet ik enorm van.

Ik denk dat ik van mijn rol geleerd heb dat je altijd jezelf moet zijn. Ik was niet zo en heb altijd geleerd en gedacht dat je als man groot, stoer en sterk moet zijn. Niet te vrouwelijk en zo, maar nu weet ik: who cares?! Wie geeft erom wat je aan hebt, who cares hoe je erbij loopt? Ik deed het onbewust en vond de rol in de eerste instantie wel een beetje eng. Want het leek zo ver van mij af te staan, ik durfde het bijna niet.

Om een verhaal als dit over te brengen en te vertellen heb je de chemie nodig. Die hebben wij zeer zeker wel

Maar dit is een fantastische en leerzame uitdaging, wat super goed is om te doen. En het is zo ontzettend leuk. Ook met de cast, die verbinding, waarvan ik hoop dat deze ook in de zaal te zien is. Iedereen doet mee, en is onmisbaar. Om een verhaal als dit over te brengen en te vertellen heb je de chemie nodig. Die hebben wij zeer zeker wel.

Kinky Boots is nog tot en met 19 april 2020 te zien door heel Nederland. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.degraafencornelissen.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier