Nachtwacht – Het Vampierenbal

Daar is de Nachtwacht, die dag en nacht lacht. Of doet lachen dan toch. Na een valse start voordat de wereld even stilviel, zijn deze drie helden terug van start gegaan met hun nieuwe theatershow: Het Vampierenbal. Een nieuw verhaal, een nieuw wezen dat terug naar de onderwereld moet en alle bekende Nachtwacht liedjes. Het publiek, jong en oud en de cast zagen dat het super was!

Plezier alom

In Het Vampierenbal mag Vlad het gelijknamige bal organiseren. Dit is heel belangrijk, want het grote feest vindt maar eens om de honderd jaar plaats. Plaats van het gebeuren: Vlads oom Baldric zijn verlaten kasteel. Met dat kasteel is er echter meer aan de hand en voor het bal kan doorgaan, moeten onze vrienden eerst een klein varkentje wassen.  Al gaat dat niet zomaar..

De vier acteurs bespelen het jonge publiek vlekkeloos

Over deze productie valt niets negatiefs te vertellen. Het decor is in dezelfde stijl als de vorige show, maar uitgebreid met twee buitenlocaties. Van deze locatie wissels wordt ook handig gebruikt gemaakt om een extra dynamiek te creëren tussen de verschillende personages. Alles ziet er levensecht uit, zeker in combinatie met de belichting. De verschillende schermen zijn onopvallender weggewerkt dan bij Het Vervloekte Perkament, wat alles nog geloofwaardiger maakt.

De vier acteurs (Céline Verbeeck, Giovanni Kemper en Louis Thyssen, zij worden deze keer bijgestaan door Oonagh Jacobs) bespelen het jonge publiek vlekkeloos. Er is geen kindje dat niet wil meedoen met de Nachtwacht. Bekende liedjes worden meegezongen en het is enkel stil als al dat jong geweld aandachtig luistert naar de nieuwere songs. Enige minpuntje? De acteurs worden tijdens de zang regelmatig overstemd door de muziek.

Alles ziet er levensecht uit, zeker in combinatie met de belichting

Het Vampierenbal is een prettig griezelige Nachtwacht show! Het wezen uit de onderwereld is eng genoeg gemaakt om een waardige tegenstander te zijn voor de Nachtwacht die de hulp van het enthousiaste publiek heel goed kunnen gebruiken! Plezier alom!

Het Vampierenbal speelt nog tot en met 20 november in Ninove, De Panne, Hasselt, Antwerpen, Gent en Oostende. Meer informatie & tickets vind je op www.studio100.com.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort