Loes Van Den Heuvel

Tijdens het persmoment van Legally Blonde in het Justitiepaleis van Antwerpen, werd de cast voorgesteld aan de pers. In Legally Blonde bestaat de hoofdcast uit professionele acteurs. Zo zal Loes Van Den Heuvel de rol van Paulette vertolken. Musical Vibes stelde haar enkele vragen.

Hartverwarmende musical

Je hebt in je carrière al verschillende rollen gespeeld, maar zit er in deze rol iets dat uniek is?

Ja, in die zin dat dit een musical is. Ik heb in mijn carrière wel al musicals gedaan, maar ik had toen muzikaal gezien niet veel te doen. Ik heb nu wel wat songs, dus dat is wel het grote verschil met de andere dingen die ik reeds gedaan heb. Ik zit nu in een échte musical, dit is van een ander kaliber dan mijn vorige projecten.

Zijn jullie al begonnen met de repetities?

De hoofdcast nog niet, maar het ensemble is al volle bak bezig. Voor de hoofdcast is het eerst zelfstudie. In december komt de hoofdcast dan samen en kunnen we beginnen met de repetities.

Dit is van een ander kaliber dan mijn vorige projecten

Ben je dan een beetje zenuwachtig, aangezien je daarnet zei dat je toch nog niet veel musicalervaring hebt?

Er komt altijd een beetje zenuwen bij te pas, ja. Moest je te weinig zenuwen hebben, dan ben je iets te zelfzeker en dat is ook weer niet oké (lacht). Er is altijd een gezonde vorm van zenuwen.

Waarom moet iedereen komen kijken naar Legally Blonde?

Het is een heel mooie, hartverwarmende musical: verstand op nul, iedereen die plezier heeft, we maken de mensen gelukkig. Het is voor jong en oud en het wordt een zalige musical. Dat is toch wel belangrijk in deze moeilijke tijden.

Legally Blonde speelt vanaf 10 februari 2022 in Antwerpen en Hasselt. Meer informatie en tickets vind je op www.aufondproducties.be .

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier