Medisch Centrum Best

In de nieuwe komedie Medisch Centrum Best brengt Theater van de Klucht een komische klucht over een ziekenhuis in Best. Met, soms vrij flauwe humor wordt het publiek geamuseerd in de vrij laagdrempelige voorstelling over de kracht van samenwerking en loyaliteit.

Chaotische humor 

Het verhaal gaat over een, zoals de titel al verklapt, medisch centrum in Best. Door bezuinigingen komt het ziekenhuis in een bestaansrecht tweestrijd met een naburig ziekenhuis. Waar het “MCB” vooral zelf wilt verbeteren, gaat het concurrerende ziekenhuis medisch centrum Best saboteren. Al samenwerkend moet het personeel van het “MCB” proberen toch de deuren open te houden.

Omdat er in de voorstelling meer rollen geschreven zijn dan acteurs moeten deze constant dubbelrollen spelen. Ondanks dat dit hilarische taferelen oplevert, waarbij acteurs soms bedoeld en soms onbedoeld vergeten welk personage ze als tegenspeler hebben, geeft het meer rommeligheid dan humor. Ook het verhaal is vrij rommelig en heeft, vooral in de eerste helft, een laag niveau van humor. In de tweede helft wordt het verhaal iets duidelijker en lijken ook de grappen iets beter te werken. Over elke acteur valt veel positiefs te zeggen, maar met kop en schouders steekt Sabine Beens boven de anderen uit. Met een ongekende energie speelt ze verschillende personages vrijwel perfect met een soort zelf toegevoegde humor.

Sabine Beens speelt haar verschillende personages vrijwel perfect met een ongekende energie

Af en toe, tijdens de voorstelling, leek het alsof de acteurs niet vaak genoeg hadden gerepeteerd met het decor omdat er soms kleine botsingen waren tussen de acteur en het decor. Een uitvouwbare muur zorgt voor een variatie in setting. Aan de buitenste wanden zijn twee bedden bevestigd wat, als er iemand in het bed ligt, het moeilijk maakt om de wanden te bewegen. De acteurs lijken hier niet helemaal op voorbereid te zijn wat vaak chaotische en ongeplande momentjes oplevert.

Al met al is de voorstelling humoristisch en goed geacteerd. Met een aantal kleine schoonheidsfoutjes in zowel script en decor wordt het geheel iets chaotisch, maar die imperfecties zorgen ook weer voor een soort charme. Kaartjes zijn te boeken via: www.impactentertainment.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Theater van de Klucht/Pieter Ketelaars