Mannen met Hakken

Een verhaal waar zes personen op hakken dansen, maar geen één van hen een vrouw is? Backstage Producties zet Mannen met Hakken op het podium: een verhaal over vriendschap en vrijheid. Dit hilarisch verhaal, in een regie van Manu Kersting, is écht de moeite waard.

Wat een show!

Het verhaal start bij een vriendengroep van 5 mannen die samenkomen om te pokeren. Wanneer de vrienden vragen aan Piet, de stilste van de groep, wanneer hij nu eindelijk een vrouw aan de haak zal slaan, ontwijkt hij de vraag. Wanneer de vrienden zonder medeweten van Piet op zijn gsm kijken, ontdekken ze dat hij al enige tijd met iemand aan het praten is en nodigen deze persoon stiekem uit. Wanneer ze Piet confronteren, geeft hij toe dat hij op mannen valt. De vrienden reageren elk op hun eigen manier op dit nieuws. Wanneer echter de vlam van Piet binnenkomt, schrikt de vriendengroep nog meer. De vlam blijkt La Flamme te zijn: een echte Drag Queen. Wanneer Fernand later ontdekt hoeveel zo’n drag queens verdienen, besluit de groep om zelf een act in elkaar te steken voor het bal van de burgemeester, om zo geld te verdienen. Hoe die act uiteindelijk in elkaar zit? Daarvoor moet u komen kijken.

Elke grap wordt onthaald door een bulderend publiek

Het decor bestaat voornamelijk uit de kelder waar de vriendengroep afspreekt. Naast een mooie achtergrond, staan er de nodige rekwisieten die elk op hun beurt gebruikt worden. Door goed samenspel van licht en de bijpassende kostuums, ontstaat er een gezellige sfeer op het podium. Leuk is om het contrast tussen de mannen en de drag queen te zien, die vol glitter en glamour op het podium staat.

Het verhaal is top: elke personage draagt op zijn beurt bij tot een hilarisch geheel. Hoewel het tweede deel nogal traag op gang komt, wordt dit al snel vergeten door de spetterende slotshow. Jo Hens (Lorenzo), Chris Van Espen (Piet), Bart Van Avermaet (Ludovic), Ivan Pecnic (Fernand), Sergej Lopouchanski (Pjotr) en Gert Botty (La Flamme) zetten een fantastische prestatie neer. Door hun mimiek, perfecte timing, juiste inleving en danstalent eet het publiek uit hun hand. Elke grap wordt onthaald door een bulderend publiek en het samenspel tussen deze klasse-acteurs is de kers op de taart.

Het samenspel tussen deze klasse-acteurs is de kers op de taart

Mannen met hakken is een voorstelling waarin u van elke scène geniet. Dans mee met de acteurs, en wees niet bang om aangesproken te worden door een vurige drag queen…

Mannen met Hakken speelt nog tot en met 10 december in theater Elckerlyc in Antwerpen. Meer informatie en tickets via www.backstage-producties.be .

Door Amber Degeest

Foto’s: Steven Hendrix