Mamma Mia! 50 jaar Waterloo

Na een tot nu toe succesvolle Nederlandse tournee is Mamma Mia! tot en met 21 april in het De La Mar theater in Amsterdam te zien, met de première van de speeldagen in dit theater vallend in de week dat ABBA 50 jaar geleden met het nummer Waterloo op het Songfestival stond. De Graaf en Cornelissen Entertainment brengt deze versie bomvol energie, plezier en kwaliteit. De show is tevens terecht genomineerd met 12 Musical Awards voor onder meer ‘Beste Grote Musical’.

Mamma Mia in het De La Mar theater – een waar Grieks feest!

De verloofde Sophie wil weten wie haar vader is, maar haar moeder Donna laat hier niks over los. Om te zorgen dat haar vader haar kan weggeven op haar bruiloft, besluit Sophie drie potentiële vaders uit te nodigen. De onverwachte confrontatie van Donna met haar turbulente verleden leidt tot veel komische en romantische situaties. Vindt Sophie haar echte vader op tijd voor de bruiloft?

De zorgeloze, swingende musical staat bol van de hits van ABBA. O.a. The Winner Takes It All, Dancing Queen en Money Money Money komen voorbij in een nieuwe Nederlandse vertaling.

De cast is ontzettend sterk; met onder andere Brigitte Heitzer als Donna, René van Kooten als Sam, Dennis Willekens als Harry, Carolina Dijkhuizen als Tania, Wieneke Remmers als Rosie, Soraya Gerrits als Sophie, Samir Hassan als Skye en Barry Beijer als Phil, kan er eigenlijk niets mis gaan. Ze worden ondersteund door goed gecaste bijrollen en een fantastisch ensemble. De energie en chemie, het grote plezier bij iedereen op het podium, de explosief gave choreografie en heldere, zuivere en veelal indrukwekkende zang zorgen voor een glimlach van oor tot oor, continu, bij iedereen in het publiek. Er wordt mee geneuried, gezongen, gedanst, genoten, en vooral heel, heel erg hard geklapt. Het toneelbeeld is kleurrijk, beweeglijk en klopt. Deze versie van Mamma Mia is een onmisbaar theaterfeest, waarbij genieten en plezier ontzettend centraal staan.

Mamma Mia! is genomineerd voor 12 Musical Awards. Stemmen kan tijdens de uitzending. Deze vindt plaats op 24 april 2024 in het AFAS Theater in Leusden en wordt vanaf 20.25 uur live door de AVROTROS op NPO1 uitgezonden.

Door Annemarijn Clement

Foto: Annemarijn Clement