Louis Neefs – Wat Een Leven

Louis Neefs. Een naam die toch bij iedereen nog een belletje zou moeten doen rinkelen. En als het dat niet doet, moet je eens Spotify of consorten raadplegen. Of je kan gaan kijken naar de voorstelling die zijn zus Connie heeft gemaakt om zijn 80ste verjaardag te vieren. In Louis Neefs – Wat Een Leven brengt ze samen met dochter Hannelore en Hans Peter Janssens het te korte levensverhaal van Louis naar het theater.

Onthaasting en nostalgie

Drie muzikanten en een veelvoud aan instrumenten is het eerste wat opvalt. Het trio o.l.v. Eric De Vos beheerst de kunst om met z’n drieën voller te klinken dan menig uitgebreide bands. Connie komt alleen op en begint een heel gezellige babbel met het publiek. Dit wordt duidelijk een zeer gemoedelijke avond. Al snel komt het gesprek op de man om wie alles draait: Louis Neefs. Met foto’s uit zijn persoonlijke collectie breit Connie een rode draad doorheen de avond. Een prachtige reeks uit het leven van de man met de gouden stem.

Maar ook muziek was zeer belangrijk in zijn leven. Met duiding die je soms op een hele andere manier naar een nummer doet luisteren, wordt er een selectie muziek uit het leven van Louis gebracht. Zijn muziek, maar ook muziek van mensen die belangrijk zijn geweest in zijn carrière. Om al die nummers te brengen is er natuurlijk Connie Neefs zelf, maar ze doet dit niet alleen. Een charmante afwisseling is er met dochter Hannelore die duidelijk de Neefs-genen heeft geërfd en niet alleen technisch goed zingt, maar een even warm timbre als haar nonkel heeft. Hans Peter Janssens heeft de moeilijke opdracht om de concurrentie aan te gaan met de herinnering van Louis Neefs. Zoals Connie zelf aangeeft: het is geen imitatie, geen kopie, maar even goed gezongen. De stem van Louis zelf was dan ook uitzonderlijk met zijn bereik en dat karakteristieke timbre. Maar je hoort het er vanzelf bij wanneer Hans Peter zingt. Het publiek geniet overduidelijk en zingt alle bekende nummers mee uit volle borst!

Het is geen imitatie, geen kopie, maar even goed gezongen

De hele voorstelling wordt je ondergedompeld in warmte. De warmte van het leven van Louis Neefs, verteld met heel veel liefde door zijn zus en muzikaal begeleid door zes mensen die dit genre met heel veel flair en finesse brengen. Het is een avond pure onthaasting en nostalgie waar je uitkomt met een vredig gevoel. Het is een avond zoals je vroeger kon beleven in familieverband aan de open haard. De tv stond op, maar was niet de belangrijkste speler in de huiskamer. Wat een leven!

Louis Neefs – Wat Een Leven speelt nog doorheen heel Vlaanderen. Meer informatie kan je vinden op www.neefs.com.

Op volgende data zingt Hans Peter Janssens mee:

  • Vrijdag 21 december 2018 Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel 20 uur
  • Zondag 20 januari 2019 Stadsschouwburg (retrozaal) Brugge 15 uur
  • Zondag 27 januari 2019 Sint -Blasiuskerk Leopoldsburg 15 uur
  • Donderdag 7 februari 2019 GC De Zandloper Wemmel 15 uur
  • Woensdag 13 februari 2019 CC Scharpoord Knokke -Heist 14.30 uur

Op 10 december brengen Connie Neefs en Hans Peter Janssens in CC Anzegem om 14 uur de voorstelling 65 jaar TV.

Door Patrick Defort

Foto’s: neefs.com