Lisa Michels

Personages die vliegen, vuurwerk, dans, acrobatie en ’s werelds grootste hits… dat is Peter Pan, The Never Ending Story. Vier jaar geleden vond de première plaats in Vorst Nationaal in Brussel en sindsdien reist de productie de wereld rond. Tijdens de kerstvakantie is de musical wel weer even te zien in ons land, in de Antwerpse Stadsschouwburg deze keer. Lisa Michels, finaliste van K3 zoekt K3, neemt de rol van het indianenmeisje Tiger Lily voor haar rekening. Musical Vibes sprak met haar na afloop van de première.

Dat ‘indiaan-zijn’ vind ik super cool

Is dit jouw musicaldebuut?

Ja. Musical was helemaal nieuw voor mij, maar het is super leuk om te doen. Ik geniet echt volop. Ik heb de afgelopen weken ook heel veel bijgeleerd. Vanavond speelden we voor de eerste keer voor publiek en dat vond ik best wel spannend, maar uiteindelijk is alles perfect verlopen. De vibe was echt top vanavond, het publiek deed goed mee en de cast gaf elkaar onderling heel veel energie.

Hoe is het om Tiger Lily te spelen?

Dat ‘indiaan-zijn’ vind ik super cool. Tiger Lily is heel erg aards en laag-bij-de-gronds, ikzelf ben dat helemaal niet. Dat spirituele hebben we dan weer wel gemeen. Ik vind het een hele vette rol om te spelen.

Ik denk dat de kracht van deze musical vooral het spektakel is. Het is echt een totaalbeleving

Wat maakt deze productie internationaal zo gegeerd, denk je?

Ik denk dat de kracht van deze musical vooral het spektakel is. Het is echt een totaalbeleving. Toen ik de show zelf voor de eerste keer vanuit de zaal zag, dacht ik: “Wauw, ik doe echt aan iets vets mee”. Het spektakel, de goede zang en de dansers maken het echt af.

Er vond vanavond ook een 3D-registratie plaats van de musical. Vraagt dit gegeven om een andere manier van spelen?

Dat maakt toch wel verschil, want ze willen dat je af en toe in de camera kijkt, waardoor je je toch wel erg bewust bent van de camera’s om je heen. Dat heb je natuurlijk niet als je enkel voor publiek speelt. Ik heb backstage al wat 3D-beelden gezien en ik moet zeggen: het is echt wel gek om jezelf in 3D te zien.

Het is een verhaal over de onbezonnenheid van een kind, het is luchtig en bevat een mooie boodschap

Peter Pan gaat over een jongen die niet wilde opgroeien. Een mooie boodschap, zeker wanneer je denkt aan het afgelopen jaar.

Over het algemeen was het jaar 2016 inderdaad niet zo positief. Peter Pan is dan ook een heel fijn spektakel om even weg te vluchten uit de realiteit. Het is een verhaal over de onbezonnenheid van een kind, het is luchtig en bevat een mooie boodschap.

Voor tickets en info over Peter Pan, The Never Ending Story kan je terecht op www.musichall.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier