Lien Van Den Bossche en Emma Vanthielen

De musical Magdalena vertelt het verhaal van drie jonge meisjes die om uiteenlopende redenen in de beruchte kloosters terechtkomen. Lien Van Den Bossche en Emma Vanthielen zijn er hier twee van. Musical Vibes sprak met hen tijdens de perspresentatie.

Pakkend verhaal

Wie spelen jullie in Magdalena?

Lien: Ik speel de rol van Rose wanneer ze ouder is. De jonge Rose zal Isha Bleys spelen.

Emma: Ik zal de rol van Sarah spelen.

Magdalena vertelt een zwaar verhaal, hoe ervaren jullie dit?

Lien: Tot nu toe kan ik er nog wel mee leven. Soms zijn er scènes waar ik kippenvel krijg en mijn tranen moet bedwingen, maar op zich valt het nog wel mee.

Emma: Ja, voor mij is dat hetzelfde. Bij sommige scènes moet ik echt proberen om niet te wenen, maar ik vind het ook wel heel leuk om zo emotioneel te mogen zijn, want dan kan je echt alles eruit gooien. Dat is wel een goed gevoel.

Een typische manier om een zwaar verhaal luchtig te houden zijn flashback, die gaan hier ook aanwezig zijn, hebben jullie daar een aandeel in?

Lien: Er is een flashback waar we allebei meespelen, dat is het dorpsfestival. Daar wordt in gedanst en gezongen. We gaan niet opvallen tijdens die scène, maar we mochten wel meedoen. Ik heb zelf ook een flashback, maar dat is ook een zware scène.

Emma: Ik heb geen flashback voor de rest, spijtig genoeg.

Bij sommige scènes moet ik echt proberen om niet te wenen, maar het is ook wel heel leuk om zo emotioneel te mogen zijn

Het is nog even tot de première, hoever staat het met de voorstelling?

Lien: we zijn echt al heel goed bezig maar we moeten alles nog goed aan elkaar ‘plakken’. Alle scènes zijn apart volledig gedaan, maar het moet nu nog een geheel worden.

Emma: Aangezien dat Rudi (Giron, regisseur) heel duidelijk is bij een stop & go, helpt dat ons enorm goed verder. We gaan er echt wel geraken.

Lien: Ja, het gaat super goed worden!

Het is geen musical waar in gedanst wordt en het verhaal een bijzaak is, hier is het verhaal écht het belangrijkste

Waarom moet je Magdalena gezien hebben?

Lien: Iedereen moet dat verhaal gewoon kennen. Ik kende het eerlijk gezegd ook nog niet goed voor ik aan de musical begon. Nu dat wel het geval is ben ik echt blij dat ik het kan vertellen aan andere mensen.

Emma: Ik ben vooral blij dat ik mee doe omdat het verhaal zo pakkend is. ‘t Is geen musical waar in gedanst wordt en het verhaal een bijzaak is, hier is het verhaal écht het belangrijkste. Ik hoop dat het publiek het heel interessant gaat vinden!

Magdalena is vanaf 1 maart te zien in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.singingfactory.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier