Kobe Van Herwegen en Dieter Verhaegen

Deep Bridge Monty Python’s SPAMALOT is een koninklijke musical schaamteloos afgekeken van de film Monty Python and the Holy Grail. In een regie van Stany Crets en in een samenwerking met Eric Idle voor de liederen en libretto en met John Du Prez voor de muziek. Wij spraken kort met Kobe Van Herwegen (Sir Bedevere, moeder van Galahad & Concorde) en Dieter Verhaegen (Herbert, Nog niet dode Fred & Geschiedkundige).

2.5 uur absurde humor

Hoe vonden jullie dat de première is verlopen?

Kobe: Een première is altijd spannend en bij sommige shows is er weinig applaus omdat ze zo gemaakt zijn en is het doel dat er niet gelachen wordt. Bij deze voorstelling is het doel natuurlijk dat er wél gelachen wordt. Dus is het in spanning afwachten naar de eerste lach. Die kwam eigenlijk al vrij snel.

Dieter: Dat was bij mij! (lacht).

Kobe: Ja, hij komt op en dan lachen ze al! Die golf is eigenlijk niet gestopt dus het was een heerlijke, warme zaal vond ik.

Dieter ja, het was een heel leuke zaal, het was fijn! Het ging ook snel had ik het gevoel.

Vinden jullie de humor die in deze musical wordt gebruikt, zelf geslaagd?

Kobe: De humor die op het podium wordt gebuikt is ook de humor van backstage dus ja, het is echt wel onze humor!

Wat maakt déze Spamalot zo bijzonder?

Dieter: Kobe is nieuw, ik ben al “oude kost” .

Kobe: Ja, ik ben het frisse zwaantje in deze musical

Dieter: Hij heeft ons wel de nieuwe energie gegeven.

In tijden zoals deze waar er veel ellende is in de wereld, is het wel mooi om eens alle zorgen van u af te kunnen zetten

Waarom moet volgens jullie iedereen komen kijken?

Kobe: Het is 2.5 uur absurde humor! Je gaat sowieso gegarandeerd lachen en je gaat met een blij gevoel naar buiten. In tijden zoals deze waar er veel ellende is in de wereld, is het wel mooi om eens alle zorgen van u af te kunnen zetten. Naar het theater te gaan, wachten tot het doek open gaat en de avond af te sluiten en met een goed gevoel naar huis te gaan.

Dieter: Het is gewoon super leuk, heel grappig, mooie kostuums, heel veel blote vrouwen en heel veel blote mannen!

Monty Python’s Spamalot speelt nog tot en met 13 april in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Meer informatie en tickets vind je op www.deebridge.be .

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier