Kevin Klein

Charlie and the Chocolate Factory ging op 11 september in première in het DeLaMar Theater. Wij spraken na afloop met Kevin Klein die de rol van meneer Beauderest, de vader van Violet speelt. 

Even in het land van je verbeelding treden

Hoe vond je dat het ging?

“Ik vond het heel leuk, ik vond het wel een beetje spannend. Het is natuurlijk mijn eerste musical. Normaal doe ik heel veel teksttoneel. We hebben zeven try-outs gespeeld, maar ik vond het toch erg spannend om voor zo’n musicalpubliek te spelen. Het was heel leuk, ik vond het echt een feestje. Ik zie er naar uit om te gaan spelen en te toeren.”

Het is heel erg een afspiegeling van wat de ouders op hen projecteren

Kan je wat vertellen over wie je speelt?

“Ik speel meneer Beauderest, de vader van “Violet de kauwgum-girl”, de meid die een bosbes wordt. Het is een beetje een showbizz-vader. Hij pusht haar heel erg om groot te worden, hij verdient zijn geld met zijn dochter. Uiteindelijk wordt ze een bosbes en raakt hij helemaal in paniek. Hij weet niet wat hij moet doen, want hij ziet zijn verdienmodel gewoon verdwijnen. Wat ik zo mooi vind aan het stuk is dat alle kinderen zo’n sterk karakter hebben, met negatieve en positieve dingen, en het is heel erg een afspiegeling van wat de ouders op hen projecteren. Zeker in mijn rol wordt dat heel mooi vormgegeven. Ik denk dat al die ouders even moeten gaan revalueren hoe zij hun kinderen opvoeden of hoe zij naar hun kinderen projecteren, na dit hele chocoladecircus.”

Kende je het verhaal?

“Ik heb de film gezien, de versie met Johnny Depp. Dus toen ik hiervoor werd gebeld dacht ik: als ik ooit een musical doe, dan is dit het. De film met Johnny Depp vond ik toen ik jong was heel eng. Deze versie heeft ook iets grimmigs, we wilden het een beetje aarden in tegenstelling tot de Broadway- en London versie. Volgens mij is dat wel gelukt.”

Deze versie heeft ook iets grimmigs, we wilden het een beetje aarden

Waarom moeten mensen komen kijken?

“Het is een ode aan de verbeelding. We hebben afgelopen jaren zoveel ellende meegemaakt, met covid en noem maar op, en deze voorstelling is echt even een ontsnapping. Even in het land van je verbeelding treden, dat gun ik aan iedereen. Dus kom maar kijken!”

Charlie and the Chocolate Factory is nog tot en met 5 maart te zien in de Nederlandse theater. Meer informatie & tickets vind je op www.charliedemusical.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto’s: Wendy de Noier