Kerstshow Samson & Marie

Na de langlopende Samson & Gert afscheidsshow, is het tijdperk van Samson & Marie nu definitief van start gegaan. Op televisie zijn er al verschillende nieuwe afleveringen te zien, maar nu is ook de allereerste onvervalste Kerstshow van start gegaan in het theater van Plopsaland. Bijna alle ingrediënten van de ‘oude’ Kerstshows waren aanwezig, al zijn er toch enkele sfeermakers weggelaten voor deze editie.

Een waardige opvolger

Samson en Marie zijn blij om hun eerste kerstshow te kunnen spelen. De Burgemeester, Alberto en Van Leemhuysen doen als vanouds mee en hebben alvast iets leuks voorbereid. Het zal jullie niet verbazen dat Alberto een opera recital zal brengen, dat Eugène hem op de harp gaat begeleiden, dat is verrassender. Modest, die vindt dat de bewoners van het dorp meer moeten sporten en wil het goede voorbeeld geven. Met wisselend succes. Maar in het theater woont er nog iemand: Sponky het spookje. Hij wordt vriendjes met Samson, maar de anderen zijn bang van spoken en willen hem vangen!

De Kerstshow van Samson & Marie is een waardige voortzetting van die van Samson & Gert

Deze eerste Samson & Marie Kerstshow is een getrouwe voortzetting van de jarenlange traditie Kerstshows. Een luchtig verhaaltje met bekende nummers van Samson en zijn baasje als afwisseling. Het verhaal, dit jaar van de hand van Gert zelf, ademt de juiste sfeer uit. Er is misschien net iets minder interactie tussen de verschillende personages dan de vorige shows, maar zonder dat dit de show echt verschraalt. Het Studio 100 Ballet is ook weer present en zorgt mee voor de sfeer tijdens de nummers. Wat er echter hard mankeert, is de aanwezigheid van de live band en het live koor. Alle begeleiding staat nu op tape en dat zorgt voor een veel onnatuurlijker geluid. Spijtig dat Marie en Samson niet met band & koor mogen starten!

Marie zelf is een leuke afwisseling als baasje van Samson. De dynamiek op het podium verandert helemaal, Marie is veel actiever, danst mee met het ballet en staat dichter bij Samson. Vocaal is er geen probleem, al klinkt ze tijdens de première een beetje hees. Een spijtiger puntje van de andere dynamiek, is het wegvallen van een groot deel van de mopjes voor ouders en grootouders. Er zijn er nog enkele, maar het zal nodig zijn om hier een beter evenwicht in te zoeken om de volwassenen even veel aan het lachen te krijgen dan de kinderen. Belichting, geluid, sneeuw, decor & kostuums: alles is van de kwaliteit die je verwacht bij een Kerstshow. Het spookje mooi uitlichten en laten bewegen en vliegen is vlekkeloos uitgevoerd, hier is duidelijk tijd en moeite in gestoken.

Marie zelf is een leuke afwisseling als baasje van Samson. De dynamiek op het podium verandert helemaal

De Kerstshow van Samson & Marie is een waardige voortzetting van die van Samson & Gert. Al worden er iets minder middelen in de uitvoering gestoken, het plaatje en de sfeer blijft een ware Kerstshow. Als volwassene heb je net iets minder om mee te lachen, voor de kinderen is het even leuk. We mogen alvast hopen dat er bij succes, terug live muziek en koor bijkomen.

De Kerstshow speelt nog tot en met 8 januari 2023 in Antwerpen en Hasselt. Meer info & tickets op www.studio100.com.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort