Juliann Ubbergen

Theater Terra tourt momenteel doorheen Nederland met hun nieuwe familiemusical Aladdin. Juliann Ubbergen vertolkt hierin verschillende rollen (geest/verteller/vader). Wij spraken kort met hem na afloop van de premiere. 

Elke voorstelling is anders

Hoe vond je het gaan?

Heel goed! Je kent het gezegde vast wel: een slechte generale is meestal een goede voorstelling, maar wij hebben echt alleen maar hele fijne generales gehad. Dus het is eigenlijk een hele fijne voorstelling geweest, alles ging wel goed. Ik ben er heel tevreden over.

Is het niet raar om twee/drie rollen tegelijkertijd te spelen?

Een geest is natuurlijk een heel fijne rol, een karakter die je wat makkelijker uitbouwt, de rol van verteller staat wat dichter bij jezelf. De Sultan is weer een rol die helemaal niet dichtbij mij staat en dat maakt het spelen van die rollen uitdagend. Mijn truc daarvoor: heel erg de extremen van zo’n rol opzoeken. Zo probeer ik bij de Sultan mijn stem wat ouder te laten klinken, de djinn is juist wat energieker en de verteller heel mysterieus. En zo heb ik samen met Wesley de Ridder, de cast en productie toch het juiste karakter in de rol kunnen stoppen.

En welke rol staat het dichtst bij jou?

Toch de verteller wel. Het is erg fijn om een verhaal te kunnen vertellen met zijn verschillende hoogtes en laagtes.

Hoe is het trouwens om voor kinderen te spelen?

We hebben nu drie verschillende voorstellingen gespeeld, voor try-out publiek, dat is heel ander publiek dan première publiek. Het try-out publiek zijn ouders met kinderen en die waren wat rumoeriger in hun zijn. En we hebben ook voor scholen gespeeld en dat is eigenlijk ook waar je het voor doet. Première publiek is toch wel spannend, je kent veel mensen uit het publiek dat maakt het anders en neem je wel mee.

Het is erg fijn om een verhaal te kunnen vertellen met zijn verschillende hoogtes en laagtes

Je kreeg wel heel wat respons uit de zaal! Er waren toch wat kinderen die iets naar je riepen.

Ja, dat is een heel goed voorbeeld dat je gebruikt. Bij elke voorstelling is dat gewoon anders, soms gaan de kinderen helemaal los en dan is papa of mama er niet, dus dan gaat het ook wat makkelijker. Vandaag zag je dat er iets minder kinderen waren dan volwassenen en dat merk je dan ook aan de respons. Gelukkig hebben we wat grapjes voor de ouders, die vandaag gelukkig ook goed vielen en dat is erg leuk.

Wat zou jij wensen als je een wens mocht doen?

Dat vind ik zo moeilijk, dat verandert bij mij echt om het half jaar. Maar op dit moment zou ik heel graag een lange vakantie willen. Het liefst naar Thailand, lekker warm, lekker zonnetje, daar heb ik wel erg veel zin in (lacht). En daarna zou het meer in goederen gaan zitten; meubilair of geld wellicht.

Aladdin is nog tot en met 26 mei te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op theaterterra.nl

Door Laura Winters

Groepsfoto: Laura Winters
Scenefoto’s: Boy Hazes