Jörgen Rayman

Volgend theaterseizoen zal de hitmusical Hello Dolly de Nederlandse theaters onveilig gaan maken. In de hoofdrol staat Simone Kleinsma die de titelrol van Dolly gaat spelen. Tijdens de loop van deze voorstelling maakt cabaretier Jörgen Rayman zijn musical debuut als de alternate van Paul de Leeuw, die de mannelijke tegenspeler is van Kleinsma. Hij vertelt ons hoe het is om voor het eerst in een musical te gaan spelen.

Een beetje grumpy

De musical Hello Dolly vertelt het verhaal van een vrouwelijke koppelaarster die voor haar beroep mensen aan elkaar koppelt voor liefdesrelaties. Tijdens de zoektocht naar een perfecte match voor een miljonair, wordt ze verliefd en probeert ze zichzelf met de man te koppelen. Vanaf begin maart 2020 brengt MediaLane dit musicalspektakel naar de Nederlandse Theaters.

Hoe is het om volgend seizoen in een musical te gaan spelen?

“Ik voel me een beetje Alice in Wonderland op dit moment. Het is een beetje overweldigend, want het is mijn musical debuut, maar wel meteen in zo’n grote productie. Ik heb meer dan genoeg podium ervaring, maar dit is toch een compleet andere discipline. Het is echt een bucketlist check voor mij als groot musical bewonderaar.

De personal trainer belde net ‘wanneer kom je?’

Je gaat Horace spelen, een miljonair die gekoppeld wilt worden door Dolly. Zijn er eigenschappen die jullie gemeen hebben?

“Ik kom misschien af en toe een beetje grumpy over, maar dat zou het enige zijn wat we gemeen hebben. Vrouwonvriendelijk ben ik totaal niet. Met een vrouw en twee dochters zou ik dat niet eens kunnen. In tegenstelling tot hem ben ik zelf 26 jaar gelukkig getrouwd en hoef dus niet gekoppeld te worden. Het enige waarin ik dus overeenkomsten zie is het chagrijnig overkomen, maar dat zou echt het enige zijn. In die verschillen tussen ons zie ik de uitdaging om het personage krachtig en mooi neer te zetten.”

Het aankomende half jaar tot aan de première zit natuurlijk vol met voorbereidingen. Waar kijk je het meeste naar uit in het hele traject?

“Vooruitblikkend denk ik dat de repetities en de eerste try-outs het spannendst zullen zijn. Ik sta wel vaker in het theater, maar dan in mijn eentje en dan hoef ik niet zo tekstvast te zijn. Zo dadelijk staan we met 26 man op een podium en dan moet je juist héél tekstvast zijn! Dus dat wordt mijn grootste uitdaging na dansen en zingen tegelijk zonder buiten adem te raken. De personal trainer belde net ‘wanneer kom je?’.”

Hello Dolly zal vanaf 8 maart te zien zijn in theaters door heel Nederland. Kaarten zijn te koop via: www.hellodollydemusical.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto: Thimo Meuldijk
Groepsfoto: Yuki Hochgemuth