Manon De Boevre

In Aladdin, de musicalcreatie van Uitgezonderd! Theater, valt het ensemble regelmatig op door de mooie en juiste sfeer die ze mee op het podium helpen creëren. Met strakke choreo’s, een vlotte staging en vele prachtige kostuums, hebben ze een présence die kan tellen. Een van deze ensembleleden is Manon De Boevre, die telkens weer uitblinkt in zo’n actieve ensembles. Musical Vibes sprak met haar.

Een magische voorstelling

Het ensemble heeft in Aladdin best wel wat werk te verrichten?

Ja, we zijn eigenlijk bekaf na een voorstelling. We doen niet alleen de dansjes en zingen en acteren, maar we moeten ook heel het decor verplaatsen om constant een nieuw scènebeeld te krijgen. Maar het is leuk. Het is altijd spannend, zeker met de vele quick-changes en dat maakt het leuk.

De choreo’s zien er ook goed uit, hoe is die creatie gebeurd?

Het is van het begin af aan heel Oosters en Arabisch, daar kunnen we onze vrouwelijke moves lekker in kwijt. Het is allemaal heel goed gegaan eigenlijk, eerst met Tim Van der Straeten en daarna met Brigitte Derks, het viel allemaal als mooie puzzelstukjes in elkaar.

Kunnen jullie soms naar Aladdin en de andere personages kijken?

Soms hebben we wel eventjes tijd om een stukje van een scène mee te pikken en dan ziet het er zelfs van in de coulissen magisch uit. Wat moet het dan niet voor het publiek geven?!

Het is een creatie, een compleet nieuwe musical, geen herneming of iets wat je al ergens hebt gezien

Je bent de verloofde van Jaak Lema, de regisseur, komt zo’n voorstelling veel op de proppen bij jullie huiselijk leven?

Sowieso. Niet over Aladdin praten, dat gaat gewoon niet. We proberen dat wel tot een minimum te herleiden zodat we toch nog een beetje quality-time hebben met elkaar, maar we zeiden het daarnet nog tegen elkaar, we zijn heel blij dat we nu aan het spelen zijn, zo gaat het toch net iets rustiger worden.

Wat zou voor jou de grootste reden zijn om naar Aladdin te komen kijken?

Het is een magische voorstelling. Het is een creatie, een compleet nieuwe musical, geen herneming of iets wat je al ergens hebt gezien. Daarvoor alleen al moet je komen kijken. Ook de muziek van Sam Verhoeven is prachtig, de regie van Jaak Lema, en de teksten van Tijl Dauwe zijn fantastisch!

Aladdin speelt nog dit weekend in de Capitole te Gent. Informatie en tickets vind je op www.uitgezonderd.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier