Joke van Robbroeck

Scrooge de musical speelt nu al enkele weken en gaat nog verder tot het einde van de kerstvakantie. Joke van Robbroeck, die de rol van Linda speelt in deze musical, beantwoordt enkele vragen.

Het kerstgevoel staat centraal

Welke rol speel jij in Scrooge?

Ik speel de rol van Linda, de vrouw van Fred. Fred is de neef van Scrooge. Het is een heel leuk, jong, frivool rolletje. Fred en Linda zijn van een goede komaf en ze gaan heel luchtig door het leven. Wij houden ook van Kerstmis, ideaal dus!

Wat willen jullie overbrengen aan het publiek?

Wat wij vooral willen overbrengen is dat het ook gewoon draait om de kleine dingen. Het gaat niet alleen om geld en het ideale beeld van sociale media, terwijl mensen soms helemaal niet gelukkig zijn. Het gaat erom dat mensen samen zijn, daar haal je zoveel uit.

Wat wij vooral willen overbrengen is dat het ook gewoon draait om de kleine dingen

Wat vind je van de muziek die gemaakt is door Dirk Brossé?

Ik vind het fantastisch. Het geeft direct de sfeer van hoe de musical is. Het is pittige muziek, virtuoos geschreven, maar het werkt fantastisch in het stuk!

Er spelen ook kinderen mee, ben je daar op één of andere manier bang voor?

Nee hoor, daar ben ik helemaal niet bang voor. We hebben een hele goede regisseur die daar goed mee om kan gaan en er zijn best wel wat kinderen die al veel gedaan hebben. Ik heb bijvoorbeeld in Rubens gespeeld en Lotte Villays, die toen mijn dochtertje speelde, speelt nu ook mee. Het geeft zeker en vast een meerwaarde en plezier aan het stuk.

Het is een gigantisch spektakel

Nog een laatste vraag: waarom moet iedereen komen kijken?

Het speelt in de kerstvakantie waar het kerstgevoel en het samen zijn centraal staat. Het is een gigantisch spektakel met een draaischijf, met een super mooi decor en zeker niet te vergeten met een fantastisch orkest dat fenomenaal mooi kan spelen. Daarom moet iedereen komen kijken!

Scrooge de musical speelt nog tot en met 6 januari in de Stadsschouwburg in Antwerpen en Capitole in Gent. Meer informatie en tickets vind je op www.musichall.be.

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier