Joie de Vivre

Je leven loopt op rolletjes, je krijgt die oh zo gewilde baan, je hebt de liefde van je leven gevonden en dan valt plots het verdict; kanker. Op nog geen paar minuten tijd stort heel je wereld in elkaar. Hoe ga je hier mee om en wat voor impact heeft dit op je omgeving? Luccreatief maakte een rakende muziektheater voorstelling over dit onderwerp. Zware thematiek, doch op een luchtige manier.

Pakkend, doch luchtig

Julie (Lotte Stevens) woont samen met haar vader (Ivan Pecnik), een echte levensgenieter die voor elke (negatieve) situatie wel een passende quote heeft. Sinds twee jaar heeft ze een relatie met haar buurjongen Simon (Michiel Demeyer), die ze al zowat haar hele leven kent. Net wanneer Julie haar droomjob te pakken heeft en haar grote liefde op het punt staat naar het buitenland te vertrekken krijgt ze diagnose kanker. Ze weet in eerste instantie niet hoe ze om moet gaan met deze emoties en verstopt zich – letterlijk – in de kast. Laat ze de liefde van haar naasten uiteindelijk toe en vecht ze zich erdoor?

Vocaal valt vooral Lotte enorm op. Een mooie frêle stem, krachtig wanneer nodig

Hoewel de zware thematiek vaak de bovenhand neemt is er genoeg ruimte voor luchtigheid. Vooral de scène met de jonge Julie en Simon is erg leuk gedaan. De voorstelling wordt op passende wijze muzikaal ondersteund door – bestaande – nummers, gebracht door slechts twee muzikanten. Vocaal valt vooral Lotte enorm op. Een mooie frêle stem, krachtig wanneer nodig. Ivan is misschien niet altijd even toonvast, maar compenseert dit ruimschoots in zijn spel. Hij zet een zeer flamboyante vader neer, vol positiviteit. Michiel is dan weer de rustgevende factor in het geheel.

Joie de Vivre grijpt je op sommige momenten rechtstreeks naar de keel

Joie de Vivre grijpt je op sommige momenten rechtstreeks naar de keel. Met name de onverwachte wending in het verhaal wanneer de voorstelling zijn einde nadert. Maar het is vooral herkenbaar. Want iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die in deze situatie zit. Alleen al daarom moet dit verhaal verteld blijven worden.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/Luccreatief/videos/979928108818674/” width=”600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 
Joie de Vivre speelde afgelopen zaterdag in Mol zijn voorlopig laatste voorstelling. Voor boekingen en meer informatie surf je naar www.luccreatief.be.  

Door Wendy de Noier