Jeroen Logghe

Na Blood Brothers en Scrooge kan je Jeroen Logghe dit seizoen terugvinden in Roodkapje. Met deze show van Event Team zal hij Vlaanderen rondtrekken en overal zijn personage het publiek en enkele andere personages doen bespelen. Een kolfje naar zijn hand? Musical Vibes sprak met hem.

Ik mag de vierde wand doorbreken 

Jeroen, jij hebt wel een speciale rol in Roodkapje?

Ja! (lacht) Ik ben zo’n beetje overal aanwezig in het dorp. Ik speel de Orgelman en leid de interactie met het publiek. In het begin neem ik het publiek ook mee in het verhaal van Roodkapje, maar ik ben ook gewoon een inwoner van het dorp. Ik speel met mijn orgel en maak de mensen daarmee blij. Ik ken dus ook elk personage in het dorp, heb een hele goede band met de Oma en ben een goede vriend van de Jager die Roodkapje probeert te veroveren. Daar slaagt hij niet zo goed in want als hij is echt wel een mislukte Casanova. Ik probeer hem dus met raad en daad bij te staan. Zo probeer ik het verhaal toch ook een beetje te sturen om hen bij elkaar te brengen.

De interactie met het publiek, is dat iets waar je je goed op kan voorbereiden?

Dat zal natuurlijk elke voorstelling anders zijn. Ik vind het wel leuk dat ik de vierde wand mag doorbreken en af en toe gewoon eens mijn mening mag geven over wat er zich afspeelt. Het is heel leuk om de mensen te mogen aankijken en vooral om ze in het begin echt te mogen meenemen in ons sprookjesbos. Heel tof om te doen!

Wat is er speciaal aan deze Roodkapje?

Wat enorm werkt in deze versie, is de humor. Die is overal aanwezig, vooral bij de wolven natuurlijk, maar ook in andere scènes. Dan is er de muziek die heel catchy is, de nummers werken heel aanstekelijk. We hebben ook een hele goede cast, dus ik denk dat het echt wel een mooie voorstelling wordt!

Het is net alsof je een tekenboek opent en waar je alle plaatjes te zien krijgt. Ik denk dat de kinderen een betoverend moment zullen beleven

De mix professioneel – liefhebbers in de cast, hoe werkt dat?

De repetitieperiode is voor ons wel aanpassen. We repeteren hier vooral in de vakanties. We zijn begonnen in de herfstvakantie, met de Kerst een paar dagen en dan de krokus. Dan liggen we weer een maand stil en is het een maand later in première gaan. Dat is anders dan we in het professionele circuit gewend zijn en is dus even aanpassen. Je voelt daarnaast niet dat er hier amateurs meespelen. Ze draaien ook allen al jaren mee bij Event-Team en kennen ook iedereen. Eigenlijk begeleiden ze ons hier ook regelmatig. Zij weten hoe alles er hier aan toegaat en ze hebben ons heel goed verwelkomd. Ik vind het concept eigenlijk wel leuk. Ik ben dat al gewoon van InTeam en zo merk je ook dat er bij de amateurs heel veel talenten zitten. Ze hebben dan wel geen vier jaar opleiding gedaan, maar ze mogen best op het podium staan!

Wat is voor jou de hoofdreden om te komen kijken naar Roodkapje?

Het is gewoon een super mooi sprookje. Het is heel plezant en je beleeft een super toffe namiddag. Je verlaat gegarandeerd met een brede glimlach de zaal. Het decor is prachtig, het is net alsof je een tekenboek opent en waar je alle plaatjes te zien krijgt. Ik denk dat de kinderen een betoverend moment zullen beleven. Voor de rest omdat ik meedoe natuurlijk (lacht), samen met een topcast! Ik ga trouwens ook twee keer de rol van Benjamin spelen, dat zal ook leuk zijn.

Roodkapje speelt vanaf 12 april en start dan in Evergem om dan tot en met 16 juni te toeren doorheen Vlaanderen. Meer informatie & tickets vind je op www.event-team.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort