In bed met Dietrich en Piaf


Op 6 april 2016 vond de perspresentatie van het nieuwe toneelstuk In bed met Dietrich en Piaf plaats. Met regisseur Daniel Cohen, Irene Kuiper als Edith Piaf, Frederique Sluyterman van der Loo als Marlene Dietrich en Ger Otten in elke mannelijke rol, kreeg Musical Vibes alvast een voorproefje.

Twee iconen, twee tegenpolen

Zoals het er nu naar uitziet wordt de show gemaakt rondom de verschillen die Edith Piaf en Marlene Dietrich met elkaar hadden. De één was heel wild en levenslustig; aan de drank, feestjes, losbandig…, terwijl de ander de touwtjes in handen wilde houden en volledige controle wilde hebben over wat er met haar gebeurde. Er wordt in de voorstelling gebruik gemaakt van hedendaagse iconen. Muziek van Amy Winehouse, Madonna en Janis Joplin wordt in een ander jasje gestoken, zodat ze passen in het repertoire van Piaf en Dietrich.

bed3

De regisseur en de castleden hebben zichzelf een aantal vragen gesteld voor deze show:

  • Hoe ga je om met het icoon zijn?
  • Hoe ga je om met een voorbeeld zijn?
  • Hoe ga je om met liefdes?
  • Hoe ga je om met het feit dat je op een voetstuk gezet wordt.

We pretenderen niet om een documentaire voorstelling te maken, maar een hele eigenzinnige visie op twee vrouwen

“Ik heb hier gekeken naar; wat wil ík er nou mee?” Aldus Daniel Cohen. “Ik wil geen documentaire maken. Wat is mijn persoonlijke visie op het verhaal. En we pretenderen ook niet om een documentaire voorstelling te maken, maar een hele eigenzinnige visie op twee vrouwen, twee zangeressen, twee kunstenaressen, maar ook twee manieren om in het leven te staan. Het lijkt mij heel leuk als mensen aan het einde van de show gaan discussiëren: Wie was er de grootste ster? Is kunst maken discipline? Is het Ambacht? Of is het je er compleet ingooien en kijken hoe het loopt?”

bed2

In bed met Dietrich en Piaf staat in het Zonnehuis vanaf 5 mei, met de première op 6 mei. Ze staan er maar voor 1 week, dus wees er snel bij!

Meer info en tickets vind je op www.zonnehuis.amsterdam.

Door: Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement