Hans Peter Janssens

Regisseur Franck Van Laecke vond niemand minder dan Hans Peter Janssens bereid om Ariëls vader te spelen in The Little Mermaid. Koning Triton begrijpt zijn dochter helemaal niet en jaagt haar de armen van zijn zus Ursula, de zeeheks. Musical Vibes sprak met hem.

Een geweldige combinatie

Hoe was de première?

De première is zeer goed verlopen eigenlijk. Als ik voor mezelf spreek zeker. Ik denk dat ik op geen enkel moment dacht verkeerd bezig te zijn. Neen, ik denk dat het goed is verlopen voor iedereen. Er was ook een hele goede sfeer in de zaal en daar kan je alleen maar blij mee zijn. We hebben al een aantal try-outs gedaan en ik denk dat deze reacties toch beter waren dan wat we al gehad hebben tot nu toe. Bij de try-outs waren er toch ook telkens heel wat kinderen in de zaal en dat geeft meestal heel wat ambiance maar van vandaag kunnen we zeker niet klagen!

Koning Triton is een sleutelfiguur, hoe heb je je daarop voorbereid?

Een zeer belangrijk figuur, het is niet te onderschatten, zonder hem is er ook geen verhaal. Voor mij was het een relatief makkelijke uitdaging. Om een vaderfiguur te spelen moet ik niet heel diep gaan graven. Frank Van Laecke is daar ook altijd heel goed in, hij laat je als regisseur een groot deel improviseren en het komt gewoon daaruit. Op dat moment oprechte gevoelens proberen aan te spreken en dat is zowel in deze als in andere producties het geval. Je moet gewoon proberen zoveel mogelijk jezelf te leggen in de rol.

Voor mij was het een relatief makkelijke uitdaging. Om een vaderfiguur te spelen moet ik niet heel diep gaan graven

Wat vind je het mooiste aan deze versie van The Little Mermaid?

Het mooiste is denk ik een combinatie van goeie mensen op het podium te hebben, zowel bij de solisten als in het ensemble, gecombineerd met wat we hier aangereikt krijgen van technische mogelijkheden. Ik denk dat door wat we hier hebben van LED screen en andere technische opties, je toch meegevoerd wordt naar een andere wereld. Naar een sprookjeswereld en dat heb je wel nodig om het allemaal geloofwaardig te maken.

The Little Mermaid speelt nog tot en met 7 januari in Flanders Expo te Gent. Meer informatie en tickets vind je op www.thelittlemermaid.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier