Hannah Price


Op 26 juli vond in het Kursaal Oostende de première plaats van de originele Engelstalige versie van de musical Footloose. Hannah Price is Ariel Moore, de dochter van de dominee. Daarnaast speelt ze ook nog piano en klarinet op de scène. De acteurs vormen naast de cast immers ook nog eens het orkest. Musical Vibes sprak Hannah na afloop van de eerste voorstelling.

Ik herken mezelf in Ariel

Wie is Ariel Moore?

Ariel is een pittige jongedame die rebelleert tegen haar vader, de dominee van het dorp. Ook al is ze in wezen erg lief en onschuldig, ze probeert echt over te komen als een sexy vrouw, wat haar vader natuurlijk niet fijn vindt.

Herken je iets van haar in jezelf?

Ja, zeker! Wat leuk is aan Ariel is dat ze heel veel verschillende facetten aan haar karakter heeft, wat het ook heel leuk maakt om haar te spelen. En voor al die verschillende lagen van haar persoonlijkheid heb ik er iets van mezelf ingestopt. Ik herken mezelf dus zeker in haar.

Wat leuk is aan Ariel is dat ze heel veel verschillende facetten aan haar karakter heeft

Hoe zijn de audities verlopen? Naast acteren, zingen en dansen, moeten jullie immers ook nog eens één of meerdere instrumenten bespelen.

Ik heb de tour van vorig jaar ook mogen meemaken en ik denk dat ik toen drie auditierondes had. Het was echt heel gek. Ik speelde vorig jaar ook trompet, dus ik had audities voor maar liefst vier instrumenten. Daarnaast moest je dan ook nog zingen en dansen natuurlijk. Het was erg stressvol allemaal, maar de groep was echt fantastisch en dus hebben we ook wel veel plezier gemaakt tijdens de audities. Maar ik ben natuurlijk heel blij dat ik de rol uiteindelijk heb gekregen (lacht).

Welke scène of welk nummer vind je zelf het leukst?

Ik moet zeggen dat er wel iets machtigs is aan het nummer ‘Hero’. Ik zing het ook erg graag. De song toont Ariels levenslust ten volle. Het duurde wel eventjes vooraleer ik  mezelf echt volledig durfde te geven en echt sexy durfde te dansen. Maar nu doe ik het elke keer liever en liever. Het is zo een krachtig lied!

Waar we ook naartoe gaan, iedereen ontvangt ons overal met open armen

Wat vind je van België?

Geweldig! We zijn met de hele cast een dagje naar Brugge geweest. Wat een geweldige en mooie stad! Iedereen is hier ook zo vriendelijk. Waar we ook naartoe gaan, iedereen ontvangt ons overal met open armen. Het Kursaal ook trouwens. We zijn hier echt heel graag.

Tickets en meer informatie over Footloose vind je op www.footloosebelgie.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier