Fientje Beulemans

Ook Loge10 staat terug op de planken en gaat naadloos verder met z’n signatuurstukken: repertoire dat de moeite is om gezien te worden. Geen grote internationale titel deze keer, maar een klassieker van Brusselse bodem: Fientje Beulemans (a.k.a. Le Mariage de Mademoiselle Beulemans). Deze versie van Loge10 is misschien niet de grootse billenkletser die er al ooit van gemaakt is, maar een gezellige, feel-good versie is het zonder twijfel!

Pure belle époque

In Fientje Beulemans keren we terug naar het Brussel van het begin van de 20ste eeuw. Vader Beulemans (Dirk Bosschaert) is een gerenommeerd brouwer en dochter Fientje (Nathalie Wijnants) beheert het reilen en zeilen van de administratie van de brouwerij. Parisien en stagiair Albert (Elias Bosmans) helpt haar vol passie een handje. Fientje staat op trouwen met Isidoor Meulemeester (Lennart Lemmens), zoon van een concurrerende brouwer. Zoals iedereen wel kan verwachten, komt er een kink in de kabel…

Op het podium staat een sterke cast te spelen

Naar goede gewoonte brengen decor en kostuums je naar die lang vervlogen tijd. Alles ademt belle époque uit en zet dadelijk de toon. De belichting doet zijn werk voortreffelijk en zorgt voor een gevel van ruimte op de scène. De vertaling van Bruno Van Heystraeten klinkt vlot en doet het stuk alle eer aan.

Op het podium staat een sterke cast te spelen. Nathalie Wijnants overtuigt als een frisse Fientje en heeft een zeer mooie chemie met Elias Bosmans. Zij vormen de ruggengraat van de voorstelling, waar alle andere personages hun karretje aan kunnen hangen. Dat gebeurt ook voortreffelijk. Lennart Lemmens valt op door de knappe manier waarop hij alle facetten van Isidoor weet neer te zetten. Het enige wat een beetje mankeert bij deze cast, is een consequent sappig Brussels accent.

Je waant je even terug in de tijd

Loge10 brengt met deze Fientje Beulemans een leuke avond voor het publiek. Je waant je even terug in de tijd, waar het leven nog volledig anders was georganiseerd. De grappige en emotievolle situaties komen goed door in de zaal en garanderen je een leuke avond.

Fientje Beulemans speelt nog tot en met 22 mei in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Meer info & tickets op www.loge10.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Loge10