Fame


Fame
… we dromen er allemaal wel eens over om in ‘the spotlight’ te staan en het publiek te laten genieten van wat jij het beste kunt.

Fame staat als een huis

We zijn in het New York van Nederland. De Schouwburg van Amstelveen is het decor voor Musical  Revue en we zien de jongste talenten van Muziek -en Dansschool Amstelveen. We worden getrakteerd op nummers uit de musicals Joseph en Sister Act en zien meteen wat een aanstormend talent hier in huis is. Klaar om binnenkort in een grote productie te stralen.

fame2

Na een zeer korte pauze zijn we ineens in New York, waar we tijdens de audities – voor de High School for the Performing Arts – kennis maken met de harde wereld van deze theateropleiding. Slechts een kleine groep wordt aangenomen en zij groeien uiteindelijk in vier jaar tijd uit tot ware kunstenaars, met elk hun eigen doel en achtergrond. Zo blijkt al snel dat het leven in de spotlight niet zo gemakkelijk is als het lijkt.

Is het uiterlijke schijn of is er naast die harde wereld ook inderdaad glitter en glamour?

Je leeft mee met het meisje dat niet kan lezen, maar wel geweldig kan dansen. Het meisje die met een grote limousine naar school gebracht wordt, waarvan duidelijk wordt dat ook haar leven niet rozengeur en maneschijn is, waar mensen op voorhand wel vanuit gaan. En die jongen van de pindakaas reclame, die zoveel meer blijkt te kunnen. Fame, is het uiterlijke schijn of is er naast die harde wereld ook inderdaad glitter en glamour?

fame3

De cast van deze versie laat in ieder geval zien dat ze allemaal over genoeg talent beschikken om deze spetterende productie met verve neer te zetten. De on stage aanwezige liveband voegt zoveel toe dat je je letterlijk waant in een concertzaal met toptalent.

De lat ligt heel hoog bij de producties in Amstelveen

Na afloop spraken we met choreograaf Marjolein Romeijnders en zij vertelde ons dat de lat heel hoog ligt bij de producties waar ze in Amstelveen mee aan de slag gaat en dat zie je absoluut terug. Fame staat als een huis of in dit geval als de hogeschool voor de kunsten in New York!

fame4

Op naar volgend seizoen, want dan staat Legally Blond op de theaterkalender in Amstelveen. Meer informatie over de Muziek -en Dansschool Amstelveen vind je op muziekschoolamstelveen.nl.

Door Stephan Markus

Foto’s: Stephan Markus