Fame

De New York-cast van Iris Performing Arts speelde op 5 juli in de Goudse Schouwburg de voorstelling Fame. Een welbekend verhaal: een groep studenten begint aan hun eerste jaar aan de New York school of the Performing Arts. Een school waar alleen de besten worden aangenomen, en hard werken vooraan staat. Dat, en de persoonlijke omstandigheden van de scholieren, zorgt nog wel voor de nodige spanningen.

Klein feestje

Als geheel is er op de cast van Fame niks aan te merken. Hoewel het duidelijk is dat sommige acteurs beter zijn in zang en anderen beter in dans, is het totaalplaatje vermakelijk om naar te kijken en de samenzang altijd zuiver. De groepsnummers zijn een klein feestje op zich en precies wat je verwacht als je aan Fame denkt.

Jarmo van Zantwijk is werkelijk innemend als Nick Piazza, een jongen die aan de ene kant weet wat hij wil, maar toch ook onzeker oogt. Zijn spel is naturel en neemt het publiek helemaal mee in wat zijn karakter wil vertellen. Ook Jamie van den Broeck is, in de rol van Mabel, erg overtuigend in haar spel. Ze bewijst ook nog een bovenmaatse zangeres te zijn tijdens haar solonummer. De ogenschijnlijk moeiteloze manier waarop ze de noten uit haar keel krijgt is mindblowing.

De groepsnummers zijn een klein feestje op zich en precies wat je verwacht als je aan Fame denkt

Omdat Fame een leuke voorstelling is om naar te kijken, is het erg jammer dat de techniek het erg moeilijk heeft. Veel feedback, microfoons die te laat aan worden gezet of te zacht staan. De technische fouten, die ook na de pauze niet opgelost werden, zijn een schril contrast met de professionaliteit van de acteurs en het is zonde dat zij op die manier niet altijd even goed tot hun recht komen.

Meer informatie over Iris Performing Arts vind je op www.irisperformingarts.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto: Annemarijn Clement