Emelien Raats

Twee filmproducers die meer willen van hun knappe secretaresse dan waarvoor ze aangenomen is. Een secretaresse die meer wil dan enkel haar werk doen. Dat is het uitgangspunt van Speed The Plow, de derde productie van Mémoire Perdue. Knappe secretaresse van dienst naast Hans Ligtvoet en Wim Danckaert als filmproducers, is Emelien Raats. Musical Vibes sprak met haar.

Vele laagjes te spelen

Wat komt die bloedmooie secretaresse doen bij Charlie en Bobbie?

Wel, ze komt daar eigenlijk als interim werken. Dat is alvast wat ze laat blijken. Kathy, hun secretaresse is ziek en zij komt haar vervangen. Laat ons wel eerlijk zijn dat zij een ander, stiekem plannetje heeft, dus ze komt daar wel met een doel. Eigenlijk wil ze het boek over het einde van de wereld laten verfilmen. Ze gaat Bob rond haar vinger draaien en of het haar gaat lukken is natuurlijk de grote vraag.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in dit stuk?

Dat is op zich al dat dit een puur theaterstuk is, het is de eerste keer dat ik met zo’n stuk, waar niet in gezongen wordt, op scène zal staan. Daarnaast heeft Karen heel veel verschillende aspecten. Ze doet alsof ze een naïeve secretaresse is, dan is er haar grote doel en ze gaat Bob inpakken. Zo heeft ze vele laagjes die zich pas ontpoppen tot de waarheid in de loop van het stuk.

Het is heel leuk samenspelen, er is heel veel ruimte voor gesprek en dat is altijd goed

Hoe valt het mee om naast zo’n twee grote heren te staan?

Oei, nu moet ik opletten met wat ik zeg! (lacht). Ik vind het ontzettend fijn! Het was natuurlijk spannend, ik kwam hier braaf binnen, misschien zelfs zoals een brave secretaresse maar ik word enorm fijn begeleid. Het is heel leuk samenspelen, er is heel veel ruimte voor gesprek en dat is altijd goed. Door te praten en samen te zoeken genereer je een heel groot vertrouwen. Dat is heel fijn om te ontdekken.

Wanneer ben jij tevreden over Speed The Plow?

De avond zelf?! Ik weet het niet, ik hoop het alvast. Ik kijk er nu al fijn naar terug eigenlijk. Het is voor mij een heel fijne ervaring geweest en het hoeft nog helemaal niet te stoppen, dus ik wil nog niet te veel vooruitdenken! Laten we het eerst nog maar eventjes repeteren en dan spelen en genieten! Dan zien we wel.

Speed The Plow speelt van 19 tot en met 28 oktober in Theater Het Klokhuis te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.memoireperdue.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort