Ellen Pieters

Op 5 maart beleefde een enthousiaste zaal vol met bekend Nederland in Koninklijk Theater Carré een fantastische première van Les Misérables. Na afloop van de show mochten wij even kort spreken met Ellen Pieters die de rol van Mevrouw Thénardier vertolkt.

Dankbare rol

Kun je wat vertellen over jouw rol?

“Het is een hele slechte vrouw eigenlijk, maar ik vind het de allerleukste rol. Ze brengt namelijk de komische noot in de voorstelling samen met haar man gespeeld door Yannick Plugers. Les Misérables is een vrij zwaar stuk en daarom heeft het ook wel een moment van humor nodig. Dat vind ik echt heerlijk om te doen. Ik vind het een hele dankbare rol.”

Het is de meest intense, heftigste en mooiste voorstelling van dit moment

Hoe vond je het gaan?

“Heerlijk! Mensen werden dol enthousiast. Ik zat ergens boven, want tijdens de eerste helft zit ik in een heel hoog hokje ergens waar ik dan even doorheen moet piepen. Maar ik kan vanaf daar alles zien. Dan zie je de zaal en de spelers. Ik zag de zaal helemaal gek worden. Dat is natuurlijk heerlijk om te zien. Toen was ik echt wel heel blij!”

De zaal moest erg lachen om jullie, dan kunnen we wel stellen dat jullie het goed gespeeld hebben.

“Jazeker! En ik heb het ook vooral zo leuk gehad met Yannick. Hij speelt mijn man en samen hebben we het zo ontzettend leuk. Die chemie tussen ons is er gewoon en dat vind ik echt bijzonder. We kunnen dit zonder problemen op het podium neerzetten.”

Het is een hele slechte vrouw eigenlijk, maar ik vind het de allerleukste rol

Waarom moet iedereen Les Misérables zien?

“Het is de meest intense, heftigste en mooiste voorstelling van dit moment. Iedereen zou dit moeten meemaken!”

Hoe is het om nu de première gehad te hebben?

“Ik ben helemaal opgelucht! Ik ga ook lekker op zoek naar een drankje, want ik heb nog niks gedronken. Dus ik kan eindelijk een beetje gaan ontspannen, haha!”

Les Misérables is vanaf februari te zien in verschillende Nederlandse theaters. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.lesmiserables.nl.

Door Bellise von Raesfeld Meijer

Foto: Wendy de Noier