Een nieuwe muts voor Plop

Met twee jaar vertraging kan Plop eindelijk op zoek naar zijn verdwenen kaboutermuts. Ondertussen brengt deze kabouter met zijn vriendjes al 25 jaar veelvuldig glimlach op de gezichten van groot en klein. Het scenario is voor de eerste keer van de hand van Walter De Donder. Gezien de sfeer in de zaal, mag er gerust gesteld worden dat hij zijn start als scenarist niet gemist heeft! Een nieuwe muts voor Plop is een op en top, typisch Plop-avontuur.

Een uurtje genieten

Plopje wil zijn bed niet uitkomen. Niemand mag hem zien, zelfs zijn beste vrienden niet. Wanneer alle kabouters weg zijn, komt hij uitleg geven aan de ploppertjes in de zaal: hij is zijn muts verloren! Hij heeft nu maar een gieter op zijn hoofd gezet, maar wil niet dat de andere kabouters hem zien, want ze zouden hem uitlachen. Samen met de kindjes in de zaal, begint de zoektocht naar een oplossing.

Die extra “coolness” van een jongere kabouter werkt zeker goed en zou tevens de continuïteit kunnen geven

Het aloude recept voor de Plopshows blijft ook nu weer stevig overeind staan. Plopliedjes, al dan niet met een aangepaste tekst, misverstanden, gekke toestanden en vooral veel vriendschap. Wie zou zich niet amuseren? Kabouter Felle, het nichtje van Plop, zorgt voor een jeugdige injectie die heel mooi uitgewerkt is in het vele samenspel met Klus. Eigenlijk vraagt dit naar een jeugdige lotgenoot zodat er meer verhaallijnen mogelijk worden. Niet dat we de rol van Plop, Kwebbel, Klus of Smal willen zien verminderen, maar die extra “coolness” van een jongere kabouter werkt zeker goed en zou tevens de continuïteit kunnen geven.

Het decor is relatief eenvoudig, er wordt slim gebruik gemaakt van achtergronddoeken om even een uitje naar het kabouterbos te maken. Puike belichting en een grote pluim voor de rekwisieten, met alle opties als plopmuts als summum! Het betrekken van kabouter Lui in elk verhaal, wordt ook geapprecieerd, de ploppertjes kennen hem nog altijd goed en elke reden voor zijn afwezigheid wordt gretig aanvaard.

Het aloude recept voor de Plopshows blijft ook nu weer stevig overeind staan

Een nieuwe muts voor Plop is een uurtje genieten voor de jongsten, maar ouders en grootouders vervelen zich ook geen moment.

De show speelt nog doorheen de Vlaamse theaters tot 14 mei 2022. Meer info & tickets op www.studio100.be/shows.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort