Dennis Willekens

Dennis Willekens is genomineerd voor Beste mannelijke hoofrol in een musical, voor zijn rol als Dave in The Full Monty. “Dit was ontzettend tof om te doen en ik ben blij dat ik juist voor deze rol genomineerd ben. The Full Monty ging over mannen die geld moeten verdienen en daarom een stripact starten. Het zijn alleen niet echt de meest afgetrainde mannen. De rol die ik speelde, Dave, was heel divers. Er zat heel veel humor in, maar ook veel diepgang. Het was de rol waar het publiek zich mee kon identificeren. Dat maakte het heel leuk om te doen.

Als ik win, ga ik een feestje vieren

Ik was heel blij en verrast toen ik hoorde dat ik genomineerd ben, ik had het niet zien aankomen.. We zaten met Expeditie Eiland in de bus naar Tilburg, en schijnbaar wisten al mijn collega’s al dat ik genomineerd was. Die hadden dus een heel plan voorbereid met een gouden envelop en een tankstation, en daar zou ik dan stiekem van iemand die envelop krijgen. We stonden alleen heel erg in de file, dus het duurde nogal lang voor we daar waren. En met dit mobiele tijdperk kreeg ik opeens allemaal appjes om me te feliciteren. Ik wist het dus eigenlijk al voordat zij het plan hadden kunnen uitvoeren, dat was wel jammer.”

Het was de rol waar het publiek zich mee kon identificeren

Dennis is samen met Jon van Eerd, René van Kooten, Johnny Kraaijkamp en Steyn de Leeuwe genomineerd. “Nogal wat grote namen. In 2015 was ik samen met Steyn de Leeuwe ook genomineerd, voor beste bijrol toen, dus ik hoop dat één van ons wel wint.” De andere genomineerden heeft hij niet de rol zien spelen. “Ik weet dus niet hoe zij het gedaan hebben, maar het zijn allemaal erg goede namen. Ik ga er dus niet vanuit dat ik win, maar ik hoop het wel.”

Zelf kan Dennis er helaas niet bij zijn de 23e, omdat hij dan met Expeditie Eiland een voorstelling speelt. “Maar als ik win, ga ik een feestje vieren. Dan gaan we wel een paar drankjes drinken en proosten op de goede afloop!”

Door Yuki Hochgemuth

Scenefoto: Margot de Heide
Groepsfoto: Yuki Hochgemuth