Deborah de Ridder


Als eerste gezelschap bracht het Koninklijk Ballet van Vlaanderen Jekyll & Hyde naar Europa. Twintig jaar later komt pas de eerste professionele herneming. Productiehuis MinTh brengt een geactualiseerde versie met Deborah De Ridder in de rol van hoertje Lucy. Musical Vibes sprak met haar.

Prachtige musical-thriller

Hoe kom jij terecht bij deze productie van Jekyll & Hyde

Wel, eigenlijk had An Lauwereins me gezegd dat ze nog een Lucy zochten en audities gingen houden. Lucy is een kei leuke rol en Jekyll & Hyde is een musical die de grote productiehuizen tot nu toe nog niet terug hebben durven doen. Daar kan je dus lang op wachten, zoals een Evita. Daar komen er dan ineens twee versies van, een in het Frans en een in het Nederlands. Maar voor deze zou het nog wat kunnen duren en dan zit de kans er dik in dat ik te oud zal zijn voor die rol. Dus heb ik me kandidaat gesteld en van ‘t een kwam ‘t ander. 

Ik denk dat mijn grootmoeder niet zo heel fier zou zijn moest ze komen kijken

Hoe verlopen de repetities? 

Die zijn afgestemd op ieders agenda. Ik zat met Chaplin, de anderen hadden ook allerhande projecten lopen. Dus nu hebben we een tijdje niet gerepeteerd en vanavond beginnen we er terug aan met het orkest. Het is dus niet dat we een maand aan een stuk hebben gerepeteerd, het was eerder hier en daar een dag. Uiteindelijk hebben we zo al best veel gedaan. De komende twee weken gaan we alle laatste zaken afwerken. Doorlopen met kledij, techniek.  

In deze productie loopt men niet weg om zaken zo echt mogelijk te tonen

Wat voor een soort voorstelling zal deze Jekyll & Hyde worden? 

Geen kindervoorstelling alvast! Er zitten best wat enge en expliciete scènes in. Ik denk dat mijn grootmoeder ook niet zo heel fier zou zijn moest ze komen kijken. Dus ik zal haar al niet vragen (lacht). Het is een pure musical-thriller natuurlijk. In deze productie loopt men niet weg om zaken zo echt mogelijk te tonen. Zo is er een verkrachtingsscène, moorden.. Het is prachtige muziek. Samen met Les Misérables is dit een van de cd’s die ik als kind heb grijsgedraaid.

Jekyll and Hyde is op 8 april te zien in Kalmthout en staat 14, 15 en 16 april in het Fakkeltheater te Antwerpen. Meer informatie over de voorstelling vind je op www.muziek-theater.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier