Charline Catrysse en Michaël Zanders


Sinds vrijdag 27 oktober kan je in de Stadsschouwburg van Antwerpen gaan kijken naar Roodkapje, de nieuwste sprookjesmusical van Music Hall. Naast Roodkapje en de Boze Wolf duiken ook heel wat nieuwe figuren op in de voorstelling. Musical Vibes sprak met Charline Catrysse en Michaël Zanders, die samen het hilarische, West-Vlaamse konijnenduo Whoppie en Floppie vormen.

In iedere rol zit wel een stukje van jezelf

Jullie spelen Whoppie en Floppie, twee personages die we niet echt zouden verwachten in het verhaal van Roodkapje.

Michaël: Het oorspronkelijke verhaal is gebleven, maar ik denk dat het gewoon wat meer werd aangedikt omdat iedereen het sprookje van Roodkapje ondertussen wel kent. We dachten: we vertellen het eens op een andere manier. Voor Roodkapje zelf is het ook interessanter dat ze die figuren onderweg tegenkomt. Er kan zo veel meer gebeuren in het verhaal en het wordt op die manier veel leuker voor de kinderen.

Charline: Af en toe moet er eens gepimpt worden en wij zijn de pimp, zeg maar (lacht).  

Jullie zijn verantwoordelijk voor de grootste lachsalvo’s van het publiek. Hoe voelt het om die reacties te horen?

Charline: Dat is super, al moet je daar wel een beetje inkomen. Er wordt altijd op andere momenten gereageerd en dat maakt het wel spannend. We hebben vandaag al twee voorstellingen gespeeld en telkens zat de Stadsschouwburg tot de nok gevuld met kinderen. Soms werd er gelachen op momenten waar we het niet hadden verwacht en omgekeerd. Hoe dan ook geeft het wel een kick als je iets doet en de zaal daar dan op reageert.

Michaël: Het blijft ook spannend, want de collega’s lachten in het begin van de repetitieperiode ook met onze personages, maar na twee weken hadden ze die grapjes ook wel al gezien. We keken er vandaag dan ook echt naar uit dat er weer gelachen zou worden. En dat was ook het geval.

We zijn ook in het dagelijkse leven vrienden en dat heeft echt wel geholpen

Hoeveel van jezelf hebben jullie in jullie personages mogen stoppen?

Charline: Dat West-Vlaamse accent zijn we echt wel (lacht). Maar verder zijn we ook in het dagelijkse leven vrienden en dat heeft echt wel geholpen. Telkens wanneer we elkaar zien, praten we West-Vlaams tegen elkaar. Of we nu tussen Antwerpenaren of Gentenaren zitten, wij houden vast aan het West-Vlaams. Op dat vlak zijn we dus een beetje Whoppie en Floppie: goede vrienden die West-Vlaams praten tegen elkaar.

Michaël: In iedere rol zit wel een stukje van jezelf, denk ik. Lauren heeft Roodkapje wat stoerder gemaakt dan iedereen ze waarschijnlijk kent, omdat Lauren zelf ook wat stoerder is. Heel leuk trouwens, die pittige Roodkapje. En zo hebben wij ook veel dingen van onszelf in Whoppie en Floppie gestopt. Binnen de grenzen van de regisseur natuurlijk.  

Charline: Maar Brigitte is super. Ze heeft ons heel veel vrijheid gegeven omdat ze zelf het accent niet spreekt. Het was een hele evenwichtsoefening, want het moest natuurlijk wel verstaanbaar blijven voor iedereen. Maar we hebben het West-Vlaams er toch maar mooi door gekregen!

Het West-Vlaams was een hele evenwichtsoefening, want het moest natuurlijk wel verstaanbaar blijven voor iedereen

Tot slot: waarom mag niemand Roodkapje missen?

Michaël: Er wordt gelachen, gedanst en meegezongen.

Charline: En je kan je gewoon amuseren. Er staat ook een leuke groep op het podium. We spelen trouwens niet alleen tijdens de herfstvakantie, maar ook nog tijdens de kerstvakantie. En wie weet komen er nog wel wat voorstellingen bij. Voor wie de liedjes thuis wil meezingen, is er ook een superleuke CD!

Voor tickets en meer informatie surf je naar www.musichall.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier