Charlie and the Chocolate Factory

In een afgeladen volle Stadsschouwburg, is de Deep Bridge versie van Charlie & The Chocolate Factory van start gegaan. Ook op het podium staat er veel volk van goeden huize. En als je mag afgaan met alles wat je kan zien en horen tijdens deze magische musical, komt het volk in & achter de coulissen van hetzelfde huis. Ze maken allemaal samen een musical, zoals die hoort gemaakt te worden!

Geen compromissen op kwaliteit!

Charlie & The Chocolate Factory ken je misschien van de film met Johnny Depp. Na een periode van tanende populariteit voor zijn producten, zet de mysterieuze Willy Wonka de deuren van zijn chocoladefabriek open voor de winnaars van een gouden ticket. Zo zijn er vijf te vinden in zijn chocoladerepen. Over de hele wereld start er een rush naar deze repen en wanneer de eerst vier winnaars vermogende mensen blijken, zakt de moed helemaal in de schoenen van Charlie Bucket, een jongen uit de armere wijken. Zijn verjaardag nadert en dan krijgt hij normaal gezien een Wonka chocoladereep als cadeau, maar dit jaar kan zijn mama er geen betalen. Maar de oude eigenaar van de snoepjeswinkel, denkt er anders over. Charlie wint een gouden ticket en kan mee op bezoek in de fabriek van Willy Wonka!

Alle karakters kloppen van het begin tot het einde, maar toch een diepe buiging voor Nordin De Moor als Wonka

Charlie & The Chocolate Factory is een waar musical-feestje! Hier is heel veel tijd en moeite ingestoken. De ijzersterke casting zorgt weliswaar voor de juiste personen op de juiste plaats waardoor er geen zwakke prestatie te vinden is. De kostuums en het decor zijn even magisch als de fabriek van Willy Wonka en ze worden versterkt door een puike belichting. Het live orkest tilt de aanstekelijke muziek als het ware uit de bak naar je oren. Het geluid is voortreffelijk van kwaliteit, maar mocht net iets luider doorkomen. De bewerking voor het Vlaamse landschap is leuk gedaan, met al dan niet stekelige knipogen naar het musical- en politieke leven. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de sfeer van de musical.

Er spelen verschillende kinderen mee in Charlie & The Chocolate Factory. En stuk voor stuk valt het op dat ze niet onderdoen voor hun volwassen collega’s. Dit geldt voor de Oompa Loompa’s en nog meer voor Charlie (Mauro Degroote tijdens de première, daarna afwisselend met Viktor Kryeziu en Senn Dauwe) zelf. Met deze talentjes is duidelijk goed en hard gewerkt, zowel speltechnisch, vocaal en op dansvlak! Regiewijs valt er ook niets af te dingen, alles scènes en changementen zijn vlotjes op poten gezet, het geheel loopt als een Oompa Loompa-trein!

Zoals reeds vermeld, valt er geen zwakke schakel te zien op de scène. Alle karakters kloppen van het begin tot het einde, maar toch een diepe buiging voor Nordin De Moor die als Willy Wonka nagenoeg constant op het podium staat, hij is ook de aangever voor alle andere verhaallijntjes. A hell of a job well done. Ook pluimen voor Cherry (Maya Van Honsté) en Jerry (Steven Colombeen) – zo lekker kitsch! Koen Van Impe valt op als een warme bompa Jos, een rol op zijn lijf geschreven. Isabelle Heremans krijgt de prijs voor de leukste groenten verkoopster, wat een leuke présence op het podium.

Het geheel loopt als een Oompa Loompa-trein!

Na Rent bewijst Deep Bridge met deze Charlie & The Chocolate Factory dat het hen menens is om Musicals te maken. Versies die het originele werk met alle respect benaderen en die gemaakt worden zonder compromissen op kwaliteit. Deze Charlie verdient uitverkochte zalen, dit hele team neemt je met plezier mee naar de magie van The Chocolate Factory!

Charlie & The Chocolate Factory speelt nog tot en met 29 januari in Antwerpen, Gent en Hasselt. Meer informatie & tickets vind je op www.deepbridge.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier