Bram van Stiphout en Alisa Opari Luzi

Theater Terra tourt momenteel doorheen Nederland met hun nieuwe familiemusical Aladdin. Bram van Stiphout en Alisa Opari Luzi vertolken de rollen van Aladdin en Amina. Wij spraken kort met hen na afloop van de premiere. 

Het allerleukste wat er is

Hoe vonden jullie het gaan?

Bram: Het is natuurlijk de eerste grote première, de eerste professionele première die ik heb gespeeld. En dan is het zo een verrassing. Als je er dan echt staat, met al die mensen voor je die kijken, wow, dat overvalt je echt.

Alisa: Voor mij hetzelfde!

Zaten er ook bekenden in de zaal?

Alisa: Ja zeker, mijn familie, enkel volwassenen.

Bram: Bij mij volwassenen en kinderen. Ik heb een broertje van zes en een zusje van vijf en die zijn al twee maanden erg enthousiast. Elke dag kreeg ik wel een berichtje of belletje over hoe het met de film van Bram ging. Ik ben zo benieuwd hoe ze het vonden.

Het is natuurlijk niet het klassieke Disney verhaal…dus het zal vast spannend zijn om de voorstelling zo te spelen.

Alisa: Maar ook erg leuk

Bram: Het grappige is ook dat kinderen echt wel durven te vragen; maar waar is de tijger van de prinses en waar is het aapje?

Alisa: En over rat kregen we ook best wel wat vragen

Bram: Dan is het even improviseren, aapje is even op vakantie en rat neemt het even over.

Als je op het podium even luistert naar de reacties, dan voel je dat de zaal echt op het puntje van zijn stoel zit

Hoe is het om voor een publiek met kinderen te spelen?

Alisa: Dat is echt top, het allerleukste wat er is. En dan vooral als er reactie komt.

Bram: Nu waren er wat meer volwassenen, maar we hebben ook try-outs gespeeld voor meer dan 600-700 kinderen. En dat is fantastisch, die kinderen gaan zo mee in het verhaal. Als je dan op het podium even luistert naar de reacties, dan voel je dat de zaal echt op het puntje van zijn stoel zit en bijna klaar staat om op het toneel springen.

Alisa: Ik vergeet ook niet meer dat tijdens één van onze try-out de kids helemaal meegingen tijdens het stuk waarin Bram de lamp aan de grootvizier geeft. Vanuit de zaal hoorde je: neeeee, niet doen, niet doen. Dat is zo leuk.

Alisa is het niet apart om twee uiteenlopende rollen te spelen?

Alisa: Nee, eigenlijk niet. Ik sluit het allebei echt helemaal af.

Bram: Wat zij doet met omkleden is wel echt te gek, ik sta daar best rustig. Ik heb geen wissels en dan zie je Alisa non-stop bezig zijn. Echt respect hoor.

Alisa: Maar het maakt het juist erg leuk en nog uitdagender.

Je bent even weg uit de realiteit, lekker genieten van een sprookje

En als jullie een wens zouden mogen doen, wat zou die wens dan zijn?

Bram: Moeilijk, je vervalt toch snel in de cliche dingen.. dus dames eerst

Alisa: Mijn wens zou toch meer van deze producties kunnen zijn. Je hebt dit niet erg veel, het is vaak al snel heel groot. Maar toch is het mogelijk met minder mensen, plus je ziet dat de kinderen er erg van genieten. Je bent even weg uit de realiteit, lekker genieten van een sprookje. En ik wens het kinderen zo toe dat ze lekker wegdromen en kunnen zeggen: ik zou ook graag een prinses willen zijn. Dat mag wel meer van mij dus!

Bram: Die van mij klinkt wat meer cliche; ik zou wensen dat iedereen in mijn omgeving, inclusief mijzelf, kan doen wat hij of zij het leukste vindt. Ik ben al twee keer gestopt met studeren en ik ga eens kijken of het lukt om het zonder opleiding in deze wereld te maken. Deze productie is daarin een eerste stap. Ik gun het anderen dan ook dat zij de ballen hebben om ook zo een stap te maken. Dat je even geen rekening houdt met de maatschappij, maar dat je kunt denken: dit is wat ik echt zelf wil.

Aladdin is nog tot en met 26 mei te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op theaterterra.nl

Door Laura Winters

Groepsfoto: Laura Winters
Scenefoto’s: Boy Hazes