Birte Adriaensen


Bij de herneming van Footloose, mocht ze naast Mark Tijsmans staan. Als pas afgestudeerde van het Conservatorium van Brussel kan deze Birte Adriaensen al terugblikken op enkele mooie ervaringen. Ook in The Elephant Man speelt ze immers samen met grote namen als Peter Van De Velde, Erik Goris en Aron Wade. Musical Vibes vroeg haar naar haar ervaringen bij Footloose en hoe ze haar toekomst ziet.

Ik bijt me graag in een rol vast

Welk gevoel heb je bij Footloose?

Ik moet zeggen dat ik heel blij ben met dit project van Geoffrey (Debondt, regisseur). Ik speel deze rol echt heel graag. Het drama in het verhaal mogen brengen is helemaal mijn ding. Tussen al het jonge geweld en de leuke songs en het gespring en gejoel. Het is ook heel erg fijn spelen met deze hele toffe bende. Er is heel veel energie op het podium en deze laatste shows is het superfijn om met Mark Tijsmans te kunnen samenspelen.

footgent1

Wat is voor jou het grootste verschil tussen de twee runs van Footloose?

Wel, ik denk dat het grootste verschil voor iedereen is dat het nu allemaal heel goed is ingedaald. Wat we toen hebben ingestudeerd en gespeeld voor de eerste keer is nu eigenlijk allemaal ingezakt. Iedereen heeft het nu zowat in zijn systeem zitten, waardoor we veel vrijer kunnen spelen. Ik spreek nu wel voor mezelf, maar ik voel hetzelfde bij de anderen. Ik heb ook een andere tegenspeler waardoor er toch wat dingen veranderd zijn voor mij. In die zin dat er een andere energie is tussen ons twee. Daardoor moet Vi toch iets harder opboksen tegen haar man. De discussies laaien net iets hoger op dan tijdens de eerste run. Het is gewoon iets anders, maar het voelt wel absoluut goed.

Ik heb me er een beetje bij neergelegd dat ik niet meer het prinsesje of een jong danseresje zal spelen

Ook in The Elephant Man, speelde je ‘de vrouw van’. Word je dat niet beu?

Ik heb me er een beetje bij neergelegd dat ik op mijn 27 jaar niet meer het prinsesje of een jong danseresje zal spelen. Ik heb ook een iets oudere uitstraling dan de meeste mensen van mijn leeftijd en ben ook groter. Dus ik heb me er bij neergelegd dat ik iets matuurdere rollen ga spelen, wat ik absoluut niet erg vind. Die hebben meestal ook een hele gegronde achtergrond en iets meer drama in hun systeem zitten. Daar bijt ik me graag in vast.

footmark

Is het niet moeilijk om een rol te spelen van iemand die 10-15 jaar ouder dan jezelf is?

Wel, je moet dan iets dieper graven. Die mensen hebben vaak dingen meegemaakt die ik zelf nog niet heb doorstaan. Maar ik vind dat een uitdaging en telkens weer fijn om te doen. Je kan daardoor verschillende kleuren geven, wat het telkens interessant maakt.

Je bent ook net afgestudeerd, heb je al goed gevierd?

Ik moet zeggen dat we allemaal redelijk uitgeput waren. We zijn nogal braaf in ons bed gekropen, maar ik denk dat we vanavond wel eens gaan vieren. Samen met Yani (Ausloos) ben ik net na het afstuderen op donderdag terug in Footloose gestapt. Dat moest eerst gebeuren en nu kunnen we de touwtjes een beetje laten vieren en ervan genieten.

Ik heb wel ontdekt dat ik ook heel graag zing, maar ik voel me het meest zeker als ik mag acteren

Wat zijn je toekomstplannen?

In het najaar ga ik mee op de toer van The Elephant Man. Voor de rest moet de toekomst het nog wat uitwijzen. Maar ik heb er heel veel zin in en ga nu volle bak me proberen te focussen op castings en audities. Dan zien we wel wat ons pad nog kruist.

Wat doe je het liefste in het genre?

Ik speel heel graag. Ik wil heel graag als actrice voort. Ik heb wel ontdekt dat ik ook heel graag zing, maar ik voel me het meest zeker als ik mag acteren. Dus waarschijnlijk ga ik ook meer dat pad proberen te volgen.

footgent4

The Elephant Man tourt vanaf 24 september langs verschillende Vlaamse Culturele Centra. Meer info & tickets via www.loge10.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort