Ad Knippels

De musical Anastasia is momenteel te zien in het AFAS Circusheater in Scheveningen. Ad Knippels vertolkt hierin de rol van oplichter Vlad. Wij polsten zijn reactie na een overweldigende première. 

Mijn brein gaat dan ratelen!

Wat een prachtige première!

De première ging heel erg goed. Het was spannend om het voor dit publiek te spelen, ook al hebben we al veel try-outs gehad. Je werkt toch naar dit moment toe! Er zijn niet erg veel dingen veranderd van de eerste try-out naar de première toe, omdat je steeds meer op elkaar ingespeeld raakt. De voorstelling liep al. De try-outs waren vooral om te finetunen voor de komende speelperiode.

Je werkt vanuit een situatie, een karakter. En met wat het stuk je biedt

In de zomerperiode repeteerde je niet alleen voor Anastasia maar speelde je ook een fantastische hoofdrol in Fun Home, een emotioneel zware voorstelling. Hoe heb je dat weten te combineren met deze sprookjesachtige musical?

Haha, ik heb totaal geen zomervakantie gehad! Het is inderdaad compleet iets anders, maar ik ben een acteur. Je werkt vanuit een situatie, een karakter. En met wat het stuk je biedt. Dat is met Fun home niet anders dan met Anastasia. Het was zo genieten om de switch te maken tussen de rollen, omdat deze rol toch erg blij is.

Wat wist u zelf al over de Russische tsaren en geschiedenis?

Ik wist wel iets, en ben voor de repetities naar Stuttgart gegaan om de voorstelling daar te zien, zodat ik wist waar ik in ging spelen. De rol die ik heb werd erg goed gespeeld en je gaat meteen je eigen idee vormen bij het personage en hoe je hem in zou kunnen vullen. Mijn brein gaat dan ratelen!

Anastasia de musical is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Meer informatie & tickets vind je op www.anastasia.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier