Ad Knippels en Soraya Gerrits te zien in nieuwe musical over familie Eiffel

Goedemorgen Theaterproducties maakt de cast bekend van haar nieuwe musicalproductie ‘Eiffel’. Ad Knippels en Soraya Gerrits zullen te zien zijn als Gustave en Claire Eiffel. Samen met Valerie Curlingford, Dennis Willekens, Ruben van Keer en Roman Brasser zullen zijn het ontroerende familieverhaal van de familie Eiffel tijdens de bouw van de beroemde Parijse toren vertellen. ‘Eiffel’ is vanaf november 2024 te zien in de Nederlandse theaters.

‘Onlangs zijn wij met de hele groep naar Parijs geweest om de Eiffeltoren te beklimmen en er was toen al zo’n chemie tussen de cast. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen aan het repetitieproces en ik kan niet wachten om dit bijzondere verhaal aan het publiek te laten zien,’ aldus producent Fons van Rongen.

De cast

Ad Knippels, was te zien in o.a. ‘Spring Awakening’, vertolkt de rol van Gustave Eiffel, Soraya Gerrits, die nu met Willekens nog te zien is in ‘Mamma Mia’ kruipt in de huid van Claire Eiffel. Dennis Willekens, speelt ingenieur Consigny. Valerie Curlingford, vorig jaar nog te zien in ‘Sweeney Todd’, speelt de rol van Marguerite Eiffel, de vrouw van Gustave. Ruben van Keer keert na onder andere ‘Batt out of Hell’ op West End terug naar Nederland en zal Adolphe, de verloofde van Claire, spelen. Roman Brasser, eerder onder andere te zien in Showponies 1&2, neemt de rol van arbeider Marcel op zich.

Het verhaal

Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd wil Gustave iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Met zijn blik op de top gericht lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich in zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor de onmogelijke keuze stelt is de vraag hoeveel de mens kan buigen voor zij breekt.

Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889 waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal. De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst.

Eiffel is te zien vanaf 13 november 2024 in de Nederlandse theaters. De première is op 25 november in Amstelveen. Voor meer informatie en kaarten www.eiffeldemusical.nl