80th Celebration

Er was eens een revuetempel in Blankenberge die al 80 jaar bestond. Je kunt je afvragen of ze daar in Het Witte Paard het publiek na 80 jaar nog steeds weten te boeien en te verrassen. Het antwoord op die vraag? Ja, dat doen ze. Met ijzersterke zang, muziek en dans, komende van een heel arsenaal aan nationale en internationale artiesten. Dat alles overgoten met een steeds verfijnder sausje humor. Voor velen is het een jaarlijkse gewoonte, maar zelfs wie voor de eerste keer in Het Witte Paard binnenstapt, weet het: het is zomer.

paard3

Het werd zomer!

Dit jaar is de regie van de revue in handen van een nieuwe regisseur, Jos Dom. En dat de revue vernieuwd is, is duidelijk merkbaar. De typische humoristische sketches verdwijnen naar de achtergrond. De bindtekstachtige scènes van gastheer Peter Thyssen en gastvrouw Nele Goossens, die als een rode draad doorheen het verhaal lopen, maken dat echter volledig goed. De twee, die in deze show de bazen van Het Witte Paard vertolken, zijn hilarisch en uitstekend op elkaar ingespeeld. Nele maakt ook weer haar opwachting als dom blondje Deborah De Proost, een personage dat na al die jaren nog steeds blijft scoren bij het publiek.

De dansers barsten van de energie en spatten van het podium

Waar ligt de nadruk dan wel op? Op muziek, zang en dans. Het live-orkest staat al jarenlang onder leiding van Patrick Desmedt en klinkt zoals altijd fantastisch. Nathalie de Bruyn tekende dit jaar nog maar voor het eerst voor de choreografie, maar haar showballet presteert uitmuntend. De dansers barsten van de energie en spatten van het podium. Ook de – bij tijden bijna oogverblindende – kostuums van Elvira Van Bavinckhove en de projecties op de gigantische LED-wall ondersteunen die energie te allen tijde.

De vaste waarden hebben een beetje te lijden onder al het internationaal geweld op de rijkelijk gevulde affiche

De headliner op de affiche dit jaar is niemand minder dan Rob de Nijs. Het publiek moet even wachten tot Rob aan de beurt komt, want er staan eerst nog drie andere internationale acts op het programma. Die humoristische en acrobatische acts duren vrij lang, misschien een beetje te lang? Rob bewijst echter dat hij het wachten waard is. De man is ondertussen 73 jaar, maar hij staat nog altijd met veel ‘goesting’ en flair op het podium, zoveel is duidelijk. Het publiek smult van hits als ‘Banger Hart’, ‘Het werd zomer’ en ‘Malle Babbe’. Hoe kan het ook anders, als je zo’n diepe en hartverwarmende stem als die van Rob hoort.

paard2

Het aandeel van de ‘vaste waarden’ van Het Witte Paard heeft een beetje te lijden onder al dat internationaal geweld op de rijkelijk gevulde affiche van 80th Celebration. We krijgen Patrick Onzia, Dimitri Verhoeven, Daisy Thys, Sandrine en Laura Seys te zien in een aantal fantastische – en altijd heel diverse – medleys, maar hun (solo-)aandeel is kleiner dan anders. Al die internationale acts zijn natuurlijk mooie kersen op de 80ste verjaardagstaart, maar de net opgesomde vijf kleppers uit eigen land zijn minstens net zo goed. Ze bewijzen stuk voor stuk wat voor een geweldige stemmen ze hebben en mogen dus gerust weer een groter aandeel in hun eigen revuetempel krijgen.

Alle zorgen en stress verdwijnen als je de revue in Blankenberge binnenstapt

De afgelopen maand was de natste junimaand ooit. Even leek het alsof de zomer nooit zou beginnen. Maar dat was alweer buiten Het Witte Paard gerekend. Alle zorgen en stress verdwijnen als je de revue in Blankenberge binnenstapt en maken plaats voor een avondje spektakel en topamusement. Het werd zomer! En daarom leven alle artiesten en bezoekers daar in Het Witte Paard zeker nog lang en gelukkig.

paard5

80th Celebration is tot en met maandag 5 september te zien in Het Witte Paard in Blankenberge. Alle info en tickets: www.witte-paard.be.

Door Liselot Van Heirweghe

Foto’s: Wendy de Noier

Eén gedachte over “80th Celebration

  • 17 juli 2016 om 14:14
    Permalink

    Jammer dat de gevestigde waarden niet méér aandacht krijgen. De solonummers bezorgen ons kippenvel momenten. Misschien een tip voor volgend jaar aan de organisator: Geef Dimitri, Patrick en Daisy méér ruimte en geef hen de volle aandacht die ze verdienen om hun ding te doen. Haal slechts één bijkomende sterzanger of zangeres binnen (De Romeo’s) bijvoorbeeld en beperk je tot één internationale act. Voor de rest ziet de zomerrevue van het Witte Paard er telkens wel goed uit.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: