8 Vrouwen


Gisteren ging in het EWT te Deurne de nieuwe productie 8 Vrouwen in première. Een muzikale detective-komedie van Robert Thomas, maar vooral bekend van de verfilming met Cathérine Deneuve in een van de hoofdrollen. Nu is het de beurt aan Liv Van Aelst, Dorothy Wuyts, Anne Mie Gils, Annik Pauwels, Daphne Paelinck, Ann De Winne, Daisy Thys en Liliane Dorekens om het publiek op het verkeerde been te zetten.

vrouwen3

Paranoia en français

Wanneer zakenman Marcel dood wordt aangetroffen in zijn verafgelegen landhuis, verder enkel bewoond door vrouwen, blijken de dames daar vast te zitten en dus op elkaar aangewezen. Als snel ontstaan er verschillende complottheorieën. Is de moordenaar buiten hun weten om binnen geslopen of is het één van hen? De jaloerse echtgenote, zijn op geld beluste zus of toch de minnares? Alle acht hebben ze zo hun motief en als snel slaat de paranoia toe.

8 Vrouwen zorgt voor de nodige spanning, afgewisseld met nostalgische Franstalige chansons

8 Vrouwen is een klassieke whodunit met een vleugje – af en toe donkere – humor. Verwacht dus zeker geen billenkletser. De voorstelling is omweven met Franse klassiekers. De nummers voegen niet echt iets toe aan het verhaal, maar zorgen wel voor een welgekomen rust in de chaos. En het geeft de cast – voor deze gelegenheid is dan ook een heel blik musicalactrices opengetrokken – de kans om even hun moment te pakken en te shinen. Dat doen ze dan ook stuk voor stuk, met Daisy Thys als uitschieter met haar beklijvende solo. Vreemde eend in de (muzikale) bijt is toch wel Annik Pauwels. Geen zangeres, maar dit weet ze met een twist prima te verbergen. Qua spel heeft zij zeker de meeste lachers op haar hand met haar overheerlijke norse vertolking van de zure Augustine.

vrouwen2

8 Vrouwen zorgt voor de nodige spanning, afgewisseld met nostalgische Franstalige chansons, gezongen door acht klassebakken, begeleid door pianist Pietro Ramman. Wil je weten wie van deze dames een smerig spelletje speelt? Surf dan naar www.ewt.be voor tickets. Wees snel, want er zijn al reeds verschillende voorstellingen uitverkocht!

Door Wendy de Noier

Foto’s: EWT