42nd Street

Eens om de zoveel tijd speelt een oudere klassieker op West End. Op sociale media kanalen kwam er geregeld reclame voorbij voor deze show. Het eerste wat dan opvalt is de grote equipe op het podium. Tegenwoordig zijn het vaker kleinere groepen acteurs die op het podium verschijnen, dus alleen al daarom is 42nd Street een bezoek waard.

Come along and listen to: the tapping shoes

De show vertelt het verhaal van Peggy Sawyer uit Allentown. Ze droomt van een carrière als musicalster. Jammer genoeg komt de guitige jonge dame te laat voor de audities van de nieuwe musical van Julian Marsh. Omdat Peggy een volhouder is en de choreograaf kan overtuigen, kan ze toch deelnemen aan het spektakel in het ensemble. De hoofdrol van het stuk is weggelegd voor de grote ster: Dorothy Brock. Een dame die eerder grotere rollen speelde maar weggedeemsterd is van het firmament. Deze rol zou dus haar terugkeer zijn. Als Dorothy tijdens een repetitie valt en haar enkel breekt, moet iemand de hoofdrol opnemen. Men kijkt allen naar Peggy, die in eerste instantie twijfelt, maar dan toch schittert in de hoofdrol.

42nd Street is een perfect totaalplaatje die je vanuit je theaterstoel op je dooie gemak kan bekijken

42nd Street overtuigt vooral door zijn grootse opening en sterke samenzang. Het verhaal is mager en sommige rollen zijn overbodig, maar dat haalt het niveau niet naar beneden. Het decor is – zoals gewoonlijk voor Royal Drury Lane – heel gevarieerd. Het is steeds met open mond kijken als er nieuwe stukken tevoorschijn worden getoverd. 42nd Street is een perfect totaalplaatje die je vanuit je theaterstoel op je dooie gemak kan bekijken. Het enige minpunt is dat deze show ook als film gekend is. Er komt vooral ouder publiek op af die amper snappen wat theatergewoontes zijn. Te pas en te onpas verlaat men de stoel, geeuwt men luidop of zingt men zonder enige schroom (vals) mee, tot een steward hen komt aanmanen om stil te zijn.

Wie deze show wil zien, heeft nog tijd tot en met oktober 2018. Tickets kunnen geboekt worden op seatplan.com. Het is aan te raden om tickets te boeken op de stalls, voor het balkon, om zo de choreografieën perfect te kunnen waarnemen.

Door Jonas Jacques

Foto’s: Brinkhoff/Moegenburg