3 Musketiers


Wageningen is het decor voor 3 Musketiers de musical. De jubileum voorstelling van vereniging Sempre Sereno, die dit jaar maar liefst 60 jaar bestaat.

Groots jubileum

De grote zaal van Theater Junushoff zit vol en de eerste klanken van 3 Musketiers weerklinken. We maken kennis met d’Artagnan, een jongeman die niets liever wil dan Musketier van de Koning worden, net als zijn vader. Hij vertrekt naar Parijs op zijn Edele Ros. Hiermee heeft gelijk de lachers op zijn hand… want het paard is een fiets! Hij gaat zijn droom achterna en ontdekt daar de liefde. Wanneer d’Artagnan zijn grote liefde verliest door een brute moord blijkt dat liefde uiteindelijk toch alles kan overwinnen.

De cast raakt je en is één geheel in alles wat er on stage gebeurt

Deze voorstelling staat garant voor live beleving. De muziek is sterk gespeeld door – een helaas onzichtbare –  liveband. Hele mooie kostuums en een functioneel decor – door de cast zelf gebouwd – dat vaak door simpel te zijn heel indrukwekkend is. De cast raakt je en is één geheel in alles wat er on stage gebeurt. Het vollopen van het bad gaat gepaard met een flinke plons. De humor is heerlijk van deze tijd.

3 Musketiers is wel een ontzettend lange voorstelling, maar deze avond vloog – mede door het enthousiasme van de hele ploeg – voorbij. Een mooie keuze als feestelijke jubileum productie. Één voor allen, allen voor één!

Meer informatie over Sempre Sereno vind je op www.sempresereno.nl. Op naar de volgende productie SHREK.

Door Stephan Markus

Foto’s: Wessel Donkervoort