Zo Mooi, Zo Blond


Op 2 juli 2015 werd de musical Zo Mooi, Zo Blond wegens groot succes hernomen. Het stuk, geschreven door Gert Verhulst en Walter Van de Velde en geregisseerd door Frank De Kaey, ging op 15 mei 2015 in première in het EWT theater in Deurne. Pers en publiek waren lovend, met een extra reeks voorstellingen tot gevolg, in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater deze keer.

blond3

Blankenberge in’t stad

Zo Mooi, Zo Blond neemt je mee naar de zwoele zomer van 1976. Op de Blankenbergse camping Bonanza doen de hitte en het vakantiegevoel de hormonen hoog opspelen. Verliefdheid en jaloezie vormen de rode draad door het verhaal. Dat er hieruit een aantal hilarische situaties voortvloeien, spreekt voor zich.

De musical combineert humor van de bovenste cliché-plank met talloze Vlaamse meezingers

Heeft Zo Mooi, Zo Blond een sterk verhaal? Neen. Is dat erg? Absoluut niet. De musical, die trouwens veel wegheeft van het revuegenre, combineert humor van de bovenste cliché-plank met talloze Vlaamse meezingers. ‘Eenzaam Zonder Jou’, ‘Baby Baby’, ‘Dag Vreemde Man’, ‘Een Knalrode Gummiboot’ en, hoe kan het ook anders, ‘Zo mooi, Zo Blond en Zo Alleen’. Het zijn maar enkele van de vele klassiekers die je te horen krijgt. Het verhaal heeft vooral als functie om die nummers aan elkaar te rijgen. De songs staan dus centraal.

blond4

Zo’n over the top productie vraagt om een ervaren cast. Grote namen als Door Van Boeckel (Soi), Anne Mie Gils (José) en Dorothy Wuyts (Sandra) prijken op de affiche. Zij lossen de hoge verwachtingen zeker in. Ook Daphne Paelinck (Linda), Reuben De Boel (Maurice) en Thomas Van Goethem (Dave) leveren een prima prestatie. Ze beelden de uitgesproken karakters van hun personages zeer goed uit. In het oorspronkelijke stuk speelde Daisy Thys de rol van Jeanine. Zij wordt nu vervangen door niemand minder dan Ann De Winne. Ondanks het feit dat je je niet van de gedachte kan ontdoen dat de rol op het lijf van Daisy geschreven is, doet Ann het op haar manier uitstekend. Dan is er nog Mathias Daneels, die Silvain speelt. De campinguitbater neemt tevens de taak van publieksopwarmer op zich. Als hij aankondigt dat alle gsm’s moeten worden uitgeschakeld, omdat die er in de jaren ’70 nog niet waren en dat er geen foto’s mogen worden gemaakt omdat hij daar toch nooit goed opstaat, zet hij meteen de toon voor de rest van de voorstelling. Ook tijdens de show geeft hij het publiek dat vaak zo nodige duwtje in de rug om mee te zingen of te zwaaien.

Als we dan toch over de hele lijn aan cliché-denken doen, kunnen de kostuums en kapsels er ook nog wel bij

De cast is erg goed op elkaar ingespeeld en heeft duidelijk heel wat plezier op het podium. Op dat podium staat trouwens een zeer leuk uitziend en functioneel decor opgesteld: een caravan, een tent, een tafel en wat zand. Meer is het niet. En als we dan toch over de hele lijn aan cliché-denken doen, kunnen de kostuums en kapsels er ook nog wel bij. Aan olifantenbroekspijpen, kleurrijke outfits en brede coiffures geen gebrek. Kortom: aan alles is gedacht, de sfeer is geweldig en je waant je echt in de jaren ’70.

blond2

Zo Mooi, Zo Blond brengt ‘het zeetje’ naar Antwerpen en tovert vanaf de eerste seconde een lach op je gezicht. Een ideale musical om de zomervakantie mee in te zetten dus!

Surf naar www.fakkeltheater.be voor tickets en info.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier