Wienke Remmers


Wieneke Remmers was onlangs nog te zien als non in de musical Nonsens en mag haar habijt nu inruilen voor een stewardesspakje in de komedie Boeing Boeing van Theater van de Klucht. Wij spraken haar kort over haar rol.

Ik kan eindelijk weer een beetje vrouw zijn

Waar kijk je naar uit in het stuk?

Ik vind het heel leuk dat ik voor het eerst niet in een musical ga spelen. Het is een klucht, dus zonder liedjes. Dat heb ik nooit eerder gedaan.

boeingcast

Ja, want we kennen je vooral uit de grote musicals.

Ja, inderdaad. Ik heb ondertussen al in zo’n 20 musicals gespeeld en dit is voor het eerst een toneelstuk. Ik vind het ook het leuk om komedie te doen. Ik heb dit jaar in Nonsens gespeeld en dat was ook een enorme komedie. Daar kreeg ik de smaak wel te pakken, zeg maar. Dus het is wel fijn om daar even op verder te borduren. Het is ook dezelfde regisseur, dus dat is heel vertrouwd.

Een stewardess is toch wat meer sophisticated

Ik vind het ook leuk dat ik een totaal ander type speel als in Nonsens. Daarin was ik een hele stoere non en een stewardess is toch wat meer ‘sophisticated’. Ik moet wel zeggen, toen we de poster gingen maken en ik het pakje voor het eerst aankreeg, ik wel zoiets had van: “Hehe, ik kan eindelijk weer een beetje vrouw zijn”. Ik ga de Franstalige stewardess spelen, dus ik mag wederom werken aan een accent.

Heb je al een eerdere vertolking van dit welbekende stuk gezien?

Ik heb ze op internet even bekeken, want daar zijn ze nog te zien, en daardoor krijg ik er heel veel zin in. En vooral om met Arijan (van Bavel) te gaan spelen. Ik denk echt dat dat lachen, gieren, brullen wordt!

boeingcast2

Boeing Boeing is vanaf 18 januari te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer info & tickets via www.theatervandeklucht.nl.

Door Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement