Wie slaapt er op de bank?


Wie slaapt er op de bank?
werd door Event-Team reeds in 2014 op de scène gezet. Zowel Dorothy Wuyts als Tim Asselman staan terug op het podium voor deze herneming in het ARCA theater te Gent. Event-Team toon hier dat ze naast musicals ook goed theater kunnen brengen.

Goedgeluimd naar buiten

Wie slaapt er op de bank? vertelt het verhaal van seut Vincent en flapuit Sanne. Vincent woont alleen, werkt bij de belastingen en heeft na zijn werk nagenoeg alleen contact met zijn hypochondrische zus Astrid en zijn mama. Zijn bovenbuur is een feestbeest en zorgt voor veel geluidsoverlast. Op een dag belt Sanne aan. Ze is het laatste nieuwe liefje van de bovenbuur en heeft klinkende ruzie gemaakt. Zonder gêne palmt ze Vincents appartement in. De start van een avontuur dat zijn leven zal ondersteboven zetten.

Dorothy Wuyts is een heerlijk irritante Sanne. Zonder enig complex dringt ze zo ver in Vincents leven dat je er automatisch een aversie tegen ontwikkelt

Dorothy Wuyts is een heerlijk irritante Sanne. Zonder enig complex dringt ze zo ver in Vincents leven dat je er automatisch een aversie tegen ontwikkelt. De arme Vincent wekt al snel medelijden op. In de loop van de voorstelling slaat dit echter om. Dan begin je meer sympathie voor Sanne te krijgen en Vincent minder te begrijpen. Tim Asselman toont de geleidelijke transformatie van zijn karakter dan ook op een voortreffelijke wijze. Het decor is zoals Vincent, een beetje saai, maar praktisch ingericht.

Enig puntje van kritiek op deze Wie slaapt er op de bank? is de vreselijk lekkere geur van klaargemaakt eten die door de zaal zweeft terwijl Vincent en Sanne in een existentiële discussie verwikkeld geraken. Op de koop toe eten ze er door hun ruzie niets van op! Dorothy en Tim spelen deze scène gelukkig sterk genoeg om de afleiding op de achtergrond te houden.

De komedie lokt wel geen talrijke lachsalvo’s uit, maar zorgt wel voor een constant gegrinnik

Deze herneming van Wie slaapt er op de bank? was maar kort en we kunnen enkel hopen dat Event-Team ze nogmaals herhaalt. Het niveau ligt heel hoog en de komedie lokt wel geen talrijke lachsalvo’s uit, maar zorgt wel voor een constant gegrinnik. Hier ga je goedgeluimd naar buiten.

Meer informatie over de voorstellingen van Event-Team vind je op www.event-team.be.