Wat horen mijn oren?


Wat zou jij doen als je als eerste op een feestje aankomt waar er behalve de gastheer die buiten westen is, niemand te vinden is? Wat vertel je aan de andere gasten die toekomen? De kans is groot dat je het beter aanpakt dan Robert, de advocaat van Wilfried, het slachtoffer. Dit is de start van deze deurenkomedie waar het einde, hoe evident ook, als een verrassing komt.

Waar, wie, wat?

Het decor oogt zo weggelopen uit de jaren ’60. Strak afgewerkt met design sofa’s en een leuke huisbar. Een perfecte match voor een (wat oudere) eerste schepen. Deze komedie wordt gebracht door een sterke cast. Ieder personage heeft mooi zijn eigenheid en houdt dit ook vast in alle waanzin die hen overkomt. Marc Verbruggen krijgt een extra pluim om een hele show rond te lopen met de illusie van een halve whiplash. Er zit een mooi tempo in Wat horen mijn oren?, vervelend worden de verhaalwendingen nooit. Soms zit de komische timing nog niet helemaal snor, maar dat ben je bij de volgende situatie al vergeten.

De personages nemen je op sleeptouw in een web van foute beslissingen en krijgen je zo ver dat je zelf het overzicht helemaal kwijt bent 

De negen personages nemen je op sleeptouw in een web van foute beslissingen, halve waarheden en hilarische vergissingen. Ze krijgen je zo ver dat je zelf het overzicht helemaal kwijt bent en de meest voor de hand liggende oplossing pas tezamen met hen ontdekt. Een zeer leuke ervaring door dit mooie stuk van Neil Simon en het goede team van het EWT!

Wat horen mijn oren? speelt nog tot en met 23 april in het EWT te Deurne. Maar info & tickets vind je op www.ewt.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: EWT