The Prom

Eens om de zoveel voorstellingen, durft musicalvereniging Mithe het aan om een grotere productie op het podium te zetten. Met 28 acteurs en 5 muzikanten en nog eens evenveel crew achter de schermen, kan The Prom wel tot een grote productie gerekend worden. Een gelukte productie kan het alvast ook genoemd worden!

Broadway aan de Dijle

The Prom haalt de mosterd in het musicalwereldje zelf. Narcisme, LBGTQ+ en pogingen om hier allemaal goed mee om te gaan, zijn inderdaad niet vreemd in het wereldje. Twee (zelf geproclameerde) sterren aan het firmament van Broadway, Dee Dee en Barry, worden voor hun prestaties in hun laatste musical genadeloos worden afgekraakt. Ze zoeken een manier om zich terug sympathiek te maken. Toeval brengt hen naar het rustige/rustieke dorpje Edgewater in Indiana waar de ouderraad een eindejaarsbal heeft afgelast omdat Emma, een lesbische leerling, met haar vriendin naar die prom zou komen. Met veel sier komen de sterren uit Broadway aan in Edgewater maar niets verloopt zoals ze het verwachtten..

Regisseur Dieter Verhaegen heeft met deze bende van Mithe een sterke versie op de planken weten toveren

Vanaf de eerste noten van de ouverture hoor je dadelijk dat de akoestiek in de zaal een probleem zal zijn. Een vreselijke galm die hoge en lage tonen problematisch maken. Hiermee is wel het enige mindere punt van The Prom vermeld. Regisseur Dieter Verhaegen heeft met deze bende van Mithe een sterke versie op de planken weten toveren. De grote dansscènes bulken van de fun en energie, de kleinere scènes worden intiem gehouden en te allen tijde gebeurt er iets op het podium. Een Broadway-musical waardig.

Naast de moeilijke akoestiek, zijn er niet veel technische mogelijkheden in de zaal. Het decor bestaat daarom uit een perspectief brengende truss-constructie die met behulp van een slimme belichting de hele basissfeer kan neerzetten. Verschillende truss-elementen worden gebruikt als mobiele decorelementen en ook hier is zeer goed over nagedacht, alles werkt goed en houdt je in de magie van het moment. Kostuums zijn goed en beklemtonen de verschillende personages mooi om uiteindelijk mee het feestelijke einde te benadrukken.

Alle elementen blenden mooi samen en geven een voorsmaakje van een Broadway aan de Dijle

Met deze The Prom, ging Mithe geen uitdaging uit de weg. 28 acteurs van bijna-pro tot beginner, een echte spektakel musical, een live band en een moeilijke locatie. Maar het resultaat is er eentje om van te genieten. Alle elementen blenden mooi samen en geven een voorsmaakje van een Broadway aan de Dijle.

The Prom speelde spijtig genoeg maar een weekend, wees op tijd voor de volgende producties van Mithe via www.mithe.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Musicalcompagnie Mithe